استقبال آمریکا،انگلیس،روسیه به آغاز باج دهی هسته ای دولت
چکیده :آمریكا از ایران خواست به آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره تغییر نظرش درباره پیشنهاد مبادله اورانیوم اطلاع...
کلمه:درپی اظهارات سهشنبه شب محمود احمدینژاد، آمریکا، آلمان، انگلیس، روسیه و چین نسبت به این سخنان واکنش مثبت نشان دادند.
به گزارش ایسنا، محمود احمدی نژاد سهشنبه شب در گفتوگوی تلویزیونی اظهار کرد:« به نظر ما تبادل اشکالی ندارد اگر صادقانه بیایید ما با شما همکاری میکنیم. اخیراً پیغامهایی دادند البته برخی اشکالات آنها درست بود؛ زیرا اگر کارخانهای بخواهد سوخت ۲۰درصد تولید کند باید خط تولید خود را اصلاح و تولید خود را متوقف کند.همکاران ما پیشنهاد دادند که تبادل سوخت سه و نیم درصد با سوخت ۲۰ درصد در سه مرحله انجام شود و نظر طرفهای خارجی این بود که این مساله از لحاظ فنی امکانپذیر نیست و این حرف درستی بود. طرفهای خارجی حتی پیشنهاد دادند که سوخت سه و نیم درصد در ایران بماند، ما قرارداد میبندیم، سوخت۲۰درصد تولید میکنیم و سپس با شما مبادله میکنیم. حتی اگر ما سوخت سه و نیم درصد را در اختیار آنها قرار دهیم مشکلی وجود ندارد البته برخیها در داخل سروصدا کردند و گفتند آنها سوخت را میگیرند و نمیدهند و ما پاسخ دادیم اگر ندهند چه میشود ؛ حرف چه کسی اثبات میشود. اگر آنها به تعهد خود عمل نکنند اثبات میشود که حرف آنها درست نبوده است و دست آژانس و امضا کنندگان قرارداد رو میشود و ما دستمان باز میشود که کارهای خود را خودمان انجام دهیم. اگر آنها تعامل نکنند محیط بین الملل به نفع ما عوض میشود.»
در همین راستا وزیر امور خارجه روسیه از آنچه تصمیم ایران برای ارسال اورانیوم به کشورهای ثالث برای غنیسازی بیشتر و تبدیل به سوخت مینامید استقبال کرد.
خبرگزاری “نووستی” به نقل از سرگئی لاوروف ـ وزیر امور خارجه روسیه ـ اعلام کرد که روسیه از موافقت ایران با پیشنهاد آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره خروج اورانیوم با غنای پایین به کشورهای ثالث جهت استفاده در نیروگاه اتمی استقبال میکند.
وی در کنفرانسی مطبوعاتی در پاسخ به سوال خبرنگاران گفت: اگر ایران آمادگی آن را داشته باشد که به طرحی که قبلا مورد توافق قرار گرفته بود باز گردد، ما فقط از آن استقبال خواهیم کرد.
وزارت امور خارجهی چین نیز اعلام کرد که امیدوار است طرفهای درگیر و آژانس بینالمللی انرژی اتمی به گفتوگو دربارهی تامین سوخت هستهیی برای رآکتور تهران ادامه دهند.
یک سخنگوی وزارت امور خارجهی چین اعلام کرد: چنین گفتوگوهایی میتواند به یافتن راهحل مناسب کمک کند.
لندن نیز چهارشنبه اعلام کرد که اگر ایران آمادهی پذیرش پیشنهاد آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای انتقال بخشی از اورانیوم خود به خارج باشد، “علامت مثبتی” خواهد بود.
بنا بر گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، وزارت امور خارجهی انگلیس در بیانیهای اعلام کرد: اگر ایران قصد داشته باشد پیشنهاد آژانس بینالمللی انرژی اتمی را بپذیرد، این علامت مثبتی از تمایل آنها برای تعامل با جامعهی بینالمللی دربارهی مسایل هستهیی خواهد بود.
در این بیانیه آمده است: اما این امر لزوم برگزاری گفتوگوهای بیشتر ایران با سه کشور اتحادیهی اروپایی و چین، آمریکا و روسیه را تغییر نمیدهد.
در ادامهی این بیانیه ادعا شده است: این همچنان مسالهی مهمی در راستای پاسخ به نگرانی بینالمللی جدی دربارهی برنامهی هستهیی ایران است.
شبکهی خبری بلومبرگ نیز گزارش داد: گیدو وستروله ـ وزیر امور خارجهی آلمان ـ اعلام کرد در صورتی که پیشنهاد ایران به معنای ارسال اورانیوم به خارج برای غنی سازی بیشتر آن طور که سازمان ملل درخواست کردهاست، واقعی باشد، آمادگی دارد با ایران مذاکره کند.
گیدو وستروله در برلین به خبرنگاران گفت: کردار و نه گفتار مهم است.
آمریکا نیز از ایران خواست به آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره تغییر نظرش درباره پیشنهاد مبادله اورانیوم اطلاع دهد.
همچنین بر اساس گزارش خبرگزاری رویتر، مایک همر ـ سخنگوی کاخ سفید ـ در اینباره گفت: ما پیشنهادی با حسن نیت و متعادل را درباره راکتور تحقیقاتی تهران ارایه کردهایم.
وی افزود: ما معتقدیم که این (پیشنهاد) برای همه طرفها معقول است. اگر اظهارات محمود احمدینژاد ـ رییسجمهور ایران ـ انعکاس جدیدترین موضع ایران باشد، ما منتظر خواهیم بود که ایران به آژانس بینالمللی انرژی اتمی (در اینباره) اطلاع دهد.
این یه خیانت کامل به خواست مردم و دادن کشور به بیگانگان هست
بهترین راه حل واسه از بین بردن اعتراض مخالفین برای ۲۲بهمن
دولت از این دولت انتصابی تو خالی تر دیده اید ؟!!!!!!!!!
این دولت چگونه ادعای این را میکند که به فکر مردم ایران است با اینکه سرمایه های مردم ایران را دارد دو دستی تقدیم به غرب میکند