مجید انصاری: امام اجازه حذف گروهی را نمیداد
چکیده :شعار اساسي و محوري كه در انقلاب مطرح بود ظرفيتهاي بزرگي در حد همه محتواي نظام و آرمانهاي حضرت امام و شهداي انقلاب دارد كه تا رسيدن به نقطه مطلوب و كامل آن فاصله زيادي است و بين آنچه كه ايدهآل است و به آن رسيديم تفاوت وجود دارد.آنچه كه اين روزها ما نگران آن هستيم نوعي مخفيكاري در سياست خارجي است.بايد مردم و بخصوص نمايندگان آنها در مجلس كاملاً در جريان تصميمات دولت باشند.امام يقينا يك اصلاحطلب بزرگ بودند و اساس انقلاب ما يك انقلاب اصلاحي بود. امام بارها فرمودند كه ما آمديم وضع موجود را تغيير كنيم و اصلاح...
کلمه:هنگامی که میخواهد درباره امام سخن بگوید نام امام را با حرارت خاصی عنوان میکند چه آنکه او و برادرانش از جمله افرادی هستند که از سالهای اولیه پیروزی انقلاب با امام بودهاند از این روست که از بی مهریهایی که طی سالیان اخیر به یاران امام شد گلایهمند است.مجید انصاری انقلاب ایران را انقلاب اصلاحی میداند و در عین حال که امام را شخصیتی اصلاح طلب مینامد،اصلاحطلبی رهبر کبیر انقلاب را مبتنی بر اصول اسلام و قانون اساسی دانست.
دبیر اجرایی مجمع روحانیون مبارز در خصوص تحقق شعار «استقلال» اینگونه میگوید: شعار اساسی و محوری که در انقلاب مطرح بود ظرفیتهای بزرگی در حد همه محتوای نظام و آرمانهای حضرت امام و شهدای انقلاب دارد که تا رسیدن به نقطه مطلوب و کامل آن فاصله زیادی است و بین آنچه که ایدهآل است و به آن رسیدیم تفاوت وجود دارد.
وی در همین خصوص معتقد است که بعضی از این آرمانها موضوعاتی هستند که حتی اگر به اهداف آن رسیده باشیم تکرار آن به معنای این است که همچنان آن موضوع امری ضروری است و غفلت از آن نباید کرد.
*”استقلال”، یک خواسته بزرگ ملت ایران
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام «استقلال» را یک خواسته بزرگ ملت ایران در طی مبارزات یکصد ساله گذشته دانست و تاکید میکند: چه تعداد شهیدان زیادی که چه در جریان مشروطیت و چه در جریان ملی شدن صنعت نفت و هر مبارزهای که درایران طی یکصد سال گذشته صورت گرفته است بعد استقلالخواهی آن بسیار قوی بوده است. به گونهای که هر زمان که اجانب در این کشور آمدهاند، مردم به پا خاستند و از اینکه زیر یوغ بیگانه باشند، ناراحت بودند.
انصاری به انقلاب ایران اشاره میکند و میگوید: در انقلاب اسلامی این مساله در کانون توجهات حضرت امام از سال ۴۲ بوده گرچه ایران مانند برخی از کشورهای جهان مانند لیبی و الجزایر به طور مستقیم تحت اشغال استعمارگران درنیامده و به تعبیری از مستعمرات اصلی نبود اما واقعیت این است که در دوران رژیم پهلوی، بخصوص در دوران محمدرضاشاه، ایران به نوعی جزء مستعمرات آمریکا و انگلیس قرار داشت چون شاه و دربار تصمیمگیری ملی خارج از اراده و برنامه کلی انگلیسیها تا قبل از کودتای ۲۸ مرداد و بعد از آن هم به تدریج خارج از اراده و تائید آمریکاییها نداشتند.
به گفته وی حضرت امام اساس استیضاح شاه را به علت وابستگی وی به دول غرب پایهریزی کرده بود به همین دلیل امام و مردم آرمان «استقلال» را بهعنوان هدف اصلی انقلاب قرار دادند و با پیروزی انقلاب اسلامی بخش عمدهای از آن خواسته و شعار را در کشور محقق دیدیم.
* امام مکررا بر موضوع خودکفایی، خوداتکایی و اعتماد به نفس تاکید میکردند
انصاری به استقلال اقتصادی اشاره میکند و میگوید: وابستگیهای شدید و چند ده ساله در رژیم گذشته وجود داشت و استقلال اقتصادی دشوارتر و طولانیمدتتر از استقلال سیاسی بود و حضرت امام مکررا بر موضوع خودکفایی، خوداتکایی و اعتماد به نفس تاکید میکردند. تمام تلاش حضرت امام این بود که خودباوری و اعتماد به نفس را در محیط دانشگاه، در بین نخبگان و عامه مردم تقویت کند و این موضوع از همین زاویه تعقیب میشد. کسب استقلال اقتصادی، فرهنگی و علمی بدون خودباوری و اتکا به نیروی بومی میسر نیست.
وی معتقد است که مفهوم «استقلال» به معنای تشکیل یک جزیره جدای از جامعه جهانی نیست بلکه رسیدن به نقطهای که ما بر اساس منافع ملی و مزیتهای نسبی که در داخل و در عرصه جهانی است، خودمان با اراده خودمان به ملت خودمان تصمیمگیری کنیم که با چه کشوری و چه سطحی ارتباط سیاسی و اقتصادی داشته باشیم. اگر قرار است مشارکت صورت بگیرد و در جلب سرمایههای خارجی این مشارکت تبلور داشته باشد، محور باید منافع ملی و اراده ملی باشد نه منافع یکسو بیگانگان و تحمیل خواستههای آنها بر مردم.
*روند «استقلال» در بعد از انقلاب روندی صعودی بوده است
دبیر اجرایی مجمع روحانیون مبارز وقتی در برابر این پرسش قرار میگیرد که آیا «استقلال» در تمام مقاطع بعد از انقلاب و در تمام ابعاد آن به یک میزان بوده است؟، میگوید:روند «استقلال»، روند صعودی بوده و ممکن است که افت و خیزهایی در مقاطعی داشته است.
انصاری به وضعیت کنونی جامعه اشاره میکند و با گلایه میگوید: آنچه که این روزها ما نگران آن هستیم نوعی مخفیکاری در سیاست خارجی است که دلسوزان و آگاهان سیاسی را نگران کرده که مبادا دور از چشم مردم تعاملاتی صورت بگیرد و به تدریج اصل «استقلال» مخدوش شود.
*امام تاکید داشتند که هیچ چیز نباید از دید مردم پنهان باشد
وی ادامه میدهد که حضرت امام برای تضمین «استقلال» سعی داشتند که مسائل بینالمللی را به هیچ وجه دور از اراده و چشم مردم انجام نشود.
انصاری در این هنگام با یادآوری برخورد امام با «کارتر» میگوید: وقتی کارتر افرادی را برای مذاکره به ایران فرستاده بود امام آنها را برگرداند و فرموده بود: «ما مذاکره مخفی با کسی نداریم و اگر خواستیم مذاکره کنیم علنی و در محضر مردم انجام خواهیم داد» و یا در قضیه مکفارلین برخورد نظام به اینگونه بود که چیزی از مردم مخفی نماند البته معنای این حرف این نیست که همه مسائل سری رسانهای شود. اما باید مردم و بخصوص نمایندگان آنها در مجلس کاملاً در جریان تصمیمات دولت باشند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید میکند که نمیشود که از طرف دولت افرادی به آمریکا و اروپا بروند و مذاکراتی داشته باشند و از چشم نمایندگان مجلس و نهادهای نظارتی مخفی بمانند. این روزها حرفهایی در خصوص برخی تعاملات با روسیه شنیده میشود که اگر این موارد صحت ندارد دولت باید آن را تکذیب کند.
وی با بیان اینکه تکلیف سنگینی متوجه کل مجلس شورای اسلامی و تکتک نمایندگان مجلس است، میگوید: ما بهعنوان شهروندان نمایندگان را انتخاب کردیم که مراقب اوضاع باشند هیچکس به موکلان خود در مجلس اجازه مجامله و چشمپوشی از برخی داد و ستدها نداده است.
انصاری معتقد است که موضوع «استقلال» موضوعی نیست که اگر حتی صددرصد اهداف آن محقق شد تکرار آن، شعار تکراری تلقی شود.
عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز در بخش دیگری از این گفتوگو به مقوله «آزادی» یکی از شعارهای اصلی انقلاب بود اشاره میکند و میگوید: آزادی مطلق برای تکتک افراد جامعه امری محال است وقتی که انسان محکوم به زندگی اجتماعی است و در زندگی اجتماعی استکاک منافع وجود دارد تبعا حتی در نظامهای سکولار محدودیتهایی برای آزادی فردی با محوریت منافع عمومی ایجاد میشود.
وی ادامه میدهد که ما مسلمان هستیم و قیوداتی در حوزههای مختلف داریم و وقتی صحبت از آزادی میکنیم منظور آزادیهایی است که در قانون اساسی به رسمیت شناخته شده است.
انصاری معتقد است که در موضوع تامین آزادی در کشور یک عقبگرد فاحشی صورت گرفته است.
وی وقتی در مقابل این پرسش قرار میگیرد که این عقبگرد از چه زمانی شروع شده است آغاز آن را در عرصه سیاسی مربوط به نظارت استصوابی شورای نگهبان میداند و تاکید میکند که منظورش نظارت استطلاعی نیست و در عین حال میگوید مفهوم نظارت با تفسیر شورای نگهبان از لفظ نظارت خارج شده و وارد عرصه مداخله و اجرا شده است و در حقیقت شورای نگهبان با توسعه در مفهوم نظارت بر انتخابات عملا روح قانون اساسی را در موضوع مردمسالاری و اتکا امور به آرای عمومی و انتخابات آزاد تا حدودی مخدوش کرده است بخصوص در دور چهارم، پنجم، هفتم و هشتم مجلس نظارت استصوابی شورای نگهبان به اوج خود رسیده است.
انصاری به انتخابات مجلس خبرگان اشاره میکند و میگوید: در ارتباط با انتخابات مجلس خبرگان این دایره محدودتر شده است یعنی شورای نگهبان در انتخابات خبرگان با وضعیت فعلی هم ناظر، هم مجری و هم داور و هم خود کاندیدا است به نظر من تا حدود زیادی به انتصاب نزدیکتر شده است تا انتخابات.
وی در بخش دیگری از این گفتوگو به آزادی مطبوعات اشاره میکند و با اشاره به وضعیت فعلی رسانهها میگوید: آزادی مطبوعات و تبادل اطلاعات به بهانههای واهی بسیار محدود شده است البته معتقد به بیبند و باری در عرصه اطلاعرسانی نیستم و قانون باید در این خصوص رعایت شود ولی تجاوز از قانون و اعمال سلیقهای و گزینشی قانون در برخورد با مطبوعات در مقطع فعلی بسیار زیاد شده است.
*امام وآزادی رسانه
انصاری معتقد است که امروزه شاهد آن هستیم که برخی روزنامهها از یک حاشیه امن و مصونیت رستمگونهای برخوردارند و هیچکس آنها را مورد پیگرد قانونی قرار نمیدهد.
وی از همین رو تاکید میکند که آزادیهای سیاسی، مطبوعاتی و مدنی نسبت به دهه اول انقلاب سیر نزولی و محدودکنندهای داشته و امروز ما در وضع نامطلوبی از این جهت هستیم و شعار آزادی همچنان بهعنوان آرمان بلندی است که از اهداف بلند انقلاب بوده و باید روی آن پافشاری کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوالی در خصوص نحوه برخورد امام با رسانهها میگوید:حضرت امام بارها قبل و بعد از پیروزی انقلاب تاکید داشتند که مطبوعات و مردم آزاد هستند مادامی که توطئه نکنند و دست به اخلال جدی نزنند. حتی در سالهای اول پیروزی انقلاب در همه جای دنیا آن شرایط که شرایط استثنایی است و هر گونه محدودیت را موجه میدانند بخصوص بعد از جنگ که ۲۰ هزار کیلومتر از خاک ما در اشغال دشمن بود در دموکراتترین کشورها شرایط ویژه برقرار میشود.
وی به سالهای اولیه انقلاب اشاره میکند و میگوید: در سالهای اولیه انقلاب تعداد زیادی از گروهها که حتی اساس دین را قبول نداشتند مانند حزب توده یا گروههای التقاطی تا زمانی که دست به اسلحه نبردند و واقعا توطئه علیه نظام نکردند آزاد بودند و حتی طرفداران آنها در خیابانهای تهران روزنامههایشان را توزیع میکردند. حضرت امام مدام تاکید داشتند که صدا و سیما دانشگاه است و باید در آنجا افراد مختلف بیایند و صحبت کنند حتی حضرت امام گاهی عتاب و خطاب به مطبوعات و یا صدا و سیما داشتند و به آنها میگفتند «مگر من شاه هستم که هر روز عکس من را در صفحه اول بگذارید و یا هر وقت مردم تلویزیون را باز کنند عکس من را ببینند» در حالی که آنوقت این امر طبیعی بود زیرا کشور هر روز در مرحله تصمیمات بزرگی بود که این تصمیمات با محوریت امام و سخنرانیهای ایشان تجلی پیدا میکرد.
*امام از رسوخ فرهنگ شاهنشاهی نگران نبودند
انصاری با بیان اینکه امام نگران این بودند که جامعهای که تازه از سنگینی استبداد رهانیده شده بود باید به جای فردمحوری به جمع محوری برسد و اصل خردجمعی در آن حاکم باشد و امام میترسیدند که رسوبات فرهنگ شاهنشاهی مجددا رسوخ پیدا کند.
وی به ذکر روایتی از جلسه امام با اهالی مطبوعات آن زمان میپردازد و میگوید: روزی امام اهالی مطبوعات آن زمان را که تعداد آن هم کم بود خواسته بودند و امام به آنها گفت «که دیگر حق ندارید عکس من را بزنید» اهالی مطبوعات هم بعدا به حاج احمد آقا گفتند که به امام بگوید درج عکس ایشان در روزنامهها مربوط به اخبار کشور است و امام هم در مقطع فعلی در محور اخبار هستند و به زحمت امام را راضی کردند که منعشان در مورد ممنوعیت درج تصاویرشان در روزنامهها بردارند.
دبیر اجرایی مجمع روحانیون مبارز که در دور اول مجلس نیز حضور داشت به ذکر خاطرهای از این دوران میپردازد و میگوید: من در مجلس شاهد بودم که اگر کسی در تملق امام با به کار بردن برخی از روایاتی که ویژه ائمه معصومین بود و نمایندگان در آن اغراق میکردند امام با آنها برخورد میکرد. یکی از نمایندگان آیهای را که مربوط به پیامبر اکرم است خواند و از آن نسبت به امام تفسیر کرد که همان زمان امام به مجلس پیغام دادند که چیزهایی که مربوط به معصومین است سرایت ندهید.
وی به برخورد امام با تمدید دوران نخستوزیری مهندس موسوی اشاره کرد و گفت: در مجلس سوم وقتی به خاطر شرایط جنگ مصلحت ندیدم که آقای مهندس موسوی تغییر کند و نظرشان را بهعنوان نظر مشورتی به مجلس ارائه دادند در عین حال ۹۹ نفر از جریان راست آن زمان به مهندس موسوی رای منفی دادند ولی یک بار مشاهده نکردیم که از جانب امام کمترین تعریضی به این افراد شود و یا به شورای نگهبان دستور داده شود تا آن کسانی که رای منفی دادهاند به لیست سیاه منتقل شوند تا برای دور بعد رد صلاحیت شوند.
انصاری در همین خصوص ادامه میدهد که یکی از عناصر فعال جریان راست تعبیر بسیار زشتی بعد از پیغام امام به کار بردند که در آن زمان خیلی از انقلابیون و مردم علاقهمند به امام عصبانی شدند و زمانی که فشار افکار عمومی بر علیه این فرد سنگین شده بود شخص حاج احمدآقا به منزل آن فرد رفت و از ایشان دلجویی کرد و حتما بعدا عضو شورای نگهبان هم شد.
وی با بیان اینکه امام تاکید داشتند که مطبوعات باید مراقب باشند که علیه اسلام و منافع ملی مطلبی ننویسند، خاطرنشان میکند: مطبوعات چون تامینکننده خوراک فکری جامعه هستند طبیعی است که بیش از رستورانها که خوراک جسمی تهیه میکنند باید خوراک فکری جامعه را تامین کنند اما تاکید و پافشاری بر حفظ امانتداری و سلامت اطلاعرسانی یک بحث است اما به بهانه برخورد با برخی آلودگیها مبادرت و سختگیری کردند، بحث دیگری است.
به عقیده انصاری رسانهها پنجرههای تنفس فکری جامعه هستند و محدود کردن آنها هیچ مشکلی را حل نمیکند. هنر یک نظام خردبنیاد این است که اگر اشکالی در این مجاری تنفسی میبیند و تدبیر و همکاریهای نهادهای مدنی و سایر مطبوعات سعی کنند این اشکالات را برطرف کنند.
اساس انقلاب ما یک انقلاب اصلاحی بود
وی در پاسخ به این پرسش که آیا امام را یک اصلاحطلب میداند میگوید: امام فراتر از جناحهای موسوم بودند. امام بر بام بلند اندیشهها و دیدگاههای صحیح و سالم نشسته بودند و ایشان مبین تمامیت و جامعیت قرآن و اسلام بودند و تبعا در این زیردست و دامنه این قله همه گروهها جا میگیرند و به تعبیر دیگر امام خیمه برافراشتهای بود که در درون این خیمه گروههای کوچک و اعضای کوچکتری با ظرفیتهای خودشان حضور داشتند.
دبیر اجرایی روحانیون مبارز تاکید میکند که اگر اصلاحطلبی را به این معنا بگیرید که نقد مداوم وضع موجود و راضی نشدن به آنچه که فعلا داریم و حرکت به سمت قله بلند آرمانها و اقدام عملی برای رفع نواقص، امام یقینا یک اصلاحطلب بزرگ بودند و اساس انقلاب ما یک انقلاب اصلاحی بود. امام بارها فرمودند که ما آمدیم وضع موجود را تغییر کنیم و اصلاح کنیم.
امام با همه مظاهر تحجر، سطحیگرایی و تعصب مخالف بودند
به اعتقاد انصاری امام در حوزه اندیشه به شدت به حوزه عقل توجه داشتند و حتی در مبانی اجتهادی امام روی موضوع عقل بیش از سایر فقها در مبانی فقه تاکید کردند و خودشان علاوه بر یک فقیه یک فیلسوف نیز بودند امام در حوزه باورهای دینی به شدت با همه مظاهر تحجر، سطحیگرایی و تعصب مخالف بودند و آن تعبیر معروفی که گفته بودند «پدر پیرتان خون دلی که از این متحجرین مقدس مآب خورد از ساواک نخورد» بر همین اساس بوده است.
وی در همین زمینه تاکید میکند که امام جهادی که با جریان تحجرگرایی دینی و دینخرافی انجام داد، دشوارتر و نفسگیرتر مبارزه با رژیم شاه بود.
عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز کار بزرگ امام را که در حوزه سیاسی یک نظام استبدادی، موروثی و ارتجاعی را به یک نظام انتخاباتی و مردمی تبدیل کرد مهم دانست.
انصاری تاکید میکند: امام به محض اینکه میبیند در یک جایی نارسایی بروز کرده و میشنود که یک عده خارج از قلمرو قانون در زندگی مردم شنود میگذارند برآشفت و پیام هشت مادهای صادر میکند.
پیام ۸ مادهای امام یک اقدام اصلاحطلبانه بود
به گفته وی پیام ۸ مادهای امام یک اقدام اصلاحطلبانه در برابر انحرافاتی بود که در نظام شروع شده بود. امام به محض اینکه انحرافی را در اصول اخلاقی مشاهده میکند تاب نمیآورد و اقدامات اصلاحی خود را انجام میدهد.
عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز معتقد است که امام اصلاحطلبی بود که اصلاحاتشان مبنی بر یک سری اصول متکی بر اسلام و قانون اساسی بود.
*امام در درون خانواده انقلاب مظهری از سیمای پیامبر بود
وی در برابر این پرسش که امام چگونه به رفع اختلافات درون خانواده انقلاب میپرداخت؟، میگوید: امام در درون خانواده انقلاب مظهری از سیمای پیامبر بود که قرآن ترسیم میکند به تعبیر دیگر امام با همه برخورد پدرانه میکردند و در دیدگاهشان احمد، فرزند دلبندشان با یک فرد گمنام دیگری که در این نظام زندگی میکرد از لحاظ حقوق انسانی هیچ فرقی نداشت. امام میفرمود «والله اگر احمد پایش را کج بگذارد من با او همان برخوردی را میکنم که با دیگران برخورد میکنم» امام همه ملت را فرزندان یک خانواده میدانستند که ایشان باید در نقش پدر آنها پدری میکرد.
وی با بیان اینکه امام شاید از نظر سلیقهای رفتار بعضی از جناحها را بیشتر تائید میکرد، تاکید کرد: امام در عمل هیچگاه اجازه اینکه یک جناح به نفع جناح دیگر حذف شود نمیداد.
انصاری به ذکر روایتی از انتخابات مجلس خبرگان میپردازد و میگوید: در انتخابات خبرگان در تهران آیتالله یزدی رای نیاورد و به لحاظ رفتار تندشان در برخی از شهرستانها بر علیه ایشان شعار میدادند و حتی نگذاشتند آیتالله یزدی به منبر برود که وقتی امام این موضوع را شنیدند برآشفتند و ایشان را به عضویت شورای نگهبان منصوب کردند.
همه امکان انتقال اطلاعات را به امام داشتند
به گفته وی امام سعی میکرد موازنه مثبت بین جریانات سیاسی درون نظام برقرار شود و هیچ گروهی حس نکند به امام نزدیکتر از دیگران است و مجاری اطلاعاتی در دفتر امام به گونهای بود که همه امکان انتقال اطلاعات را به ایشان داشتند.
این عضو ارشد مجمع روحانیون به دیدگاه امام در خصوص اداره کشور اشاره کرد و تاکید میکند که امام بارها تاکید داشتند که یک گروه نمیتواند کشور را اداره کند و همه باید حضور داشته باشند. امام از ابتدا توجه داشتند که اگر قرار باشد در یک کشور افراد درونی خانواده احساس کند مورد بیمهری هستند و با آنها عادلانه برخورد نشود تدریجا این افراد تبدیل به منتقد، مخالف، معاند و نهایتا از نظام عبور میکند وبه همین دلیل است حتی شخصی مانند بنی صدر با تمام بیمهریهایی که به امام و با تمام خیانتی که در حق نظام کرد، باز هم امام تا آخر ایشان را نصحیت میکردند ومایل نبودند آقای بنی صدر به دامن بیگانه برود.
انصاری به ذکر خاطرهای از مجلس سوم پرداخت و دراین ارتباط میگوید: در مجلس سوم زمانی که رای گیری برای کابینه بود عدهای یک خبر جعلی از زبان امام علیه آقای محتشمیپور که در آن وقت وزیر کشور بود مطرح کردند من آن روز به جماران آمدم و یادداشتی را خدمت امام دادم – که در صحیفه امام موجود است- و شایعه را به گوش ایشان رساندم و حضرت امام پاسخ کتبی دادند که من آقای محشتمیپور را فرد متدینی میدانم. به فاصله یکی دو هفته عدهای دیگر شایعهای را علیه اقای ناطق نوری که در آن زمان به لحاظ سیاسی مقابل جریان ما بودند مطرح کردند که امام بلافاصله همان تعبیری را که نسبت به آقای محتشمیپور داشتهاند نسبت به آقای ناطق هم به کار بردند.
یاران امام چه کسانی هستند؟
عضو مجمع روحانیون مبارز که ازدیرباز با امام بود در بخش دیگری از این گفت وگو وقتی با این سوال مواجه میشود که برخی همفکران شما میگویند یاران امام را در سالهای اخیر کنار گذاشتهاند منظور چه کسانی هستند؟میگوید مطمئنا یاران امام همه اقشار ملت ایران هستند و چه بسیار افرادی بینام و نشان که از خیلی از افراد با نام و نشان به امام نزدیکتر بودند البته یک عده از یاران امام که جزو حلقههای اولیه نزدیکان ایشان محسوب میشوند از قبل از انقلاب با ایشان بودند.
وی با تقسیمبندی یاران امام به دو دسته میگوید حلقه اول کسانی بودندکه ازسال ۴۲ و از آغاز نهضت و در روزهای سخت مبارزه که کسی احتمال پیروزی انقلاب را نمیداد با امام بودند وجذب امام شدند.
انصاری این افرادرا السابقون السابقون دانست که به گفته وی قرآن آنها را ملاک ارجحیت میداند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه میدهد روزگاری که نام امام را بردن و رساله ایشان را توزیع کردن حداقل هزینهاش زندان و شکنجه بود این افراد (حلقه اول یاران امام) این فعالیت را انجام میدادند.
وی با نام بردن شخصیتهایی همچون شهید بهشتی، شهید مطهری، مرحوم ربانی شیرازی، آیتالله خامنهای، آیت الله هاشمی رفسنجانی، آیت الله صانعی، امام جمارانی و آیت الله موسوی خوئینیها و حجت الاسلام دعایی آنها را از جمله افراد حلقه اول یاران امام نامید و در ارتباط با دسته دوم یاران امام میگوید گروه دوم یاران امام بعد از پیروزی انقلاب هستند که در هنگام استقرار نظام و تعیین مسوولیتها فداکارانه اطراف امام بودند.
بیمهری به یاران امام
انصاری با بیان اینکه جمعی زیادی از کسانی که به خاطر مسوولیتها و یا نزدیکی به دفتر امام جزو یاران امام محسوب میشوند در سالیان اخیر مورد بیمهری قرار گرفتند، میگوید: این افراد نه تنها اکنون از سمتهایی که شایسته آن بودند برکنار شدند حتی استفاده جامع از آنها در مکانهای دیگر نیز سلب شده است.
وی با تاکید بر اینکه جمع یاران امام امروز تنها شدهاند به برخورد جریان خاص با آیتالله هاشمی رفسنجانی اشاره کرد و گفت: آیت الله هاشمی رفسنجانی اگرچه اکنون رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس مجلس خبرگان محسوب میشود ولی یک جریان خطرناک نفوذی به هم پیوسته از چند جهت انحرافی که احتمالاً دست خارجی هم پشت سر آنهاست برای براندازی انقلاب از طریق متهم کردن تمام روحانیت انقلاب و یاران امام و به هم ریختن نظام اجتماعی و نابود کردن روح اخلاق عمومی هستند.
دبیر اجرایی مجمع روحانیون مبارز معتقد است در سالیان اخیر به یاران امام جفای زیادی شده است.
وی با تجلیل از شخصیتهایی همچون آیتالله طاهری و آیتالله دستغیب وآیت الله هاشمی رفسنجانی میگوید: در حالی که این افراد هیچ گاه مسجدو محرابی طلب نکردهاند ولی باید چوب این را بخورند که چرا حرف میزنند واگر حرف نزنند میگویند چرا حرف نمیزنی.
انصاری با اشاره به برخی هجمههای صورت گرفته علیه مجمع روحانیون مبارز میگوید: امروز حتی مجمع روحانیون مبارز که مورد تایید امام بوده از همه تریبونهای رسمی و دینی محروم است حتی یک سایت عادی ومعمولی که فقط منحصرا به انعکاس برخی دیدگاههای امام و مجمع روحانیون میپرداخت فیلتر شده است.
وی با اشاره به حمله حسینیه جماران در شب عاشورا تاکید میکند: به حسینیهای که به مثابه مدینه النبی حمله میکند اینگونه اعمال یک نوع دشمنی از سوی کانونهای مشکوک است.
انصاری با بیان اینکه یاران امام منحر به اصلاحطلبان نیستند میگوید: این جریان مشکوک وخطرناک حتی افرادی مانند آقایان ناطق نوری و واعظ طبسی نمیتابند ودرصدد حذف آنها هستند.
دفاع از برادر
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان گفت وگو تفصیلی خود وقتی در برای این پرسش قرار میگیرند که افکار عمومی معتقدند بیت امام به خصوص موسسه تنظیم و نشر آثار امام دربرابر برخی حوادث موضع گیری شایستهای نمیکنند، تاکید میکند: موسسه تنظیم و نشر آثار امام امانتدار آثارامام است و برادرم (محمد علی انصاری) در این موسسه بهعنوان قائم مقام موسسه و در راس آن حجت الاسلام سید حسن خمینی بهعنوان چراغ پر فروغ و درخشان بیت حضرت امام قرار دارد واین افراد مسوولیتهای سنگینی دارد و نباید توقع داشت بیت امام و موسسه تنظیم نشر آثار مانند یک جریان سیاسی عمل کند. موضع باید سنجیده و مطابق با نظر امام باشد.
انصاری تاکید میکند که علیرغم رعایت تمام این مسائل از سوی موسسه، مشاهده میکنیم که به خاطر اینکه موسسه تنظیم و نشر آثار امام در چند نوبت مبادرت به انعکاس واقعیت کردهاند خوشایند این جریان مشکوک نبود و مورد تعرض قرار گرفتنه است.
وی در مقام دفاع از برادر خود (محمد علی انصاری) که در ماههای اخیر مورد انتقاد برخی از افراد حامی دولت قرار گرفت میگوید: اخوی بزرگتر ما آقای محمد علی انصاری از زمانی که امام وارد کشور شدند مانند یک خدمگذار در خدمت ایشان بوده و بعد از رحلت امام نیز علیرغم اینکه از شهرهای مختلف ایران پیشنهاد کاندیداتوری برای نمایندگی مجلس داشته ولی ایشان تاکید میکردند من با خدا عهد کردم در خدمت امام باشم و خدمتگذاری به مرقد امام را بر هر عنوانی حتی ریاستجمهوری ترجیح میدهم.
انصاری با بیان اینکه بیت امام و موسسه در صورت لزوم موضع گیریهایی داشته تاکید میکند چه کنیم که صدای ما به جایی نمیرسد و صدای رقبا و مخالفین بلندتر است و امکانات و ابزارها نیز در اختیار آنهاست.
منبع:ایلنا
من آقای مجید انصاری رو خیلی دوست دارم
خیلی قشنگ و محکم حرف میزنند..
.درود بر ایشان خدا حفظ شان کند
سکوت سکوت، عظمت سکوت، شک نکنید که در روز ۲۲ بهمن، جریان افراطی حاکم عناصر نفوذی بسیاری را به میان ملت خواهد فرستاد تا شعار بدهند و بهانه ای برای سرکوب فراهم کنند. آنها را منزوی و نگذارید اهدافشان را اجرایی کنند. سکوت سکوت سکوت، سکوت عظیم سبز.
سکوتی سبز در راه است. عظیمتر و بلند تر از هزاران فریاد. یا علی
ســــــــــــــــــــــکـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــوت سبز، به همراه خانواده، در فضایی که امنیتش با سکوت خودمان تامین می شود، با آرمانهای سبز امام تجدید میثاق خواهیم کرد. موجی سبز در سکوت. ۲۲ بهمن
خسسسسسسسسسسسسسسسسسسسته م
همیشه میخواستم بدونم تو انقلاب چه خبر بوده
بابام تو انقلاب چی کار کرده …
ولی حالا دیگه نمیخوام بدونم
الان فقط میخوام برگردم به سال ۸۳ و همون جا بمونم
دیگه نمیخوام این روزای کثیفو ببینم که توش ازاد مردهایی مثل دکتر بهشتی تو زندانن و ادمای پستی مثل … ازاد ازادن که صاف صاف تو مملکت راه برن و مدیر نمونه نظام بشن
راستی چرا … رو محارب نمیدونن
تو تعریف محارب هر چی نوشته در مورد … صدق میکنه………
چراااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟//
شعار دادن تو بیست و دوم بهمن لازمه تا ما از دولتی ها جدا بشیم، ولی نه شهار تکفیر و تهدید و غیره بلکه شعارهایی که بیانگر طرفداری و نقطه نظر های ماست، مثل:
یا حسین (ع) / میر حسین
ما سرباز حسین (ع) ایم / یاور میر حسین ایم
راه امام خمینی (س) / راه سبز حسینی
و …
در ضمن تا هر دو طرف جریان هستند هیچ سرکوبی انجام نمیشه چون اگر طرفداران دولت هم خشونت دولتی ها رو ببینند، ممکن است از دولت برگردند.
فقط جنبش سبز