آیا شنود و کنترل ایمیلهای کاربران ممکن است؟
چکیده :در صورت استفاده از VPN یا سرویس مشابهی که ارتباط را رمزنگاری کند استفاده از وویس چت هم کاملا امن و غیر قابل شنود است. البته با اینکه شنود ویس چت از شنود چت های نوشتاری بسیار مشکلتر است اما در صورت رمز نشدن ارتباط و بستههای صوتی ارسالی و دریافتی از لحاظ فنی شنود این ارتباط ها ناممکن...
کلمه:اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی روز جمعه گفت: اساماس ها و ایمیلها از جایی فرستاده میشود که کاملا در کنترل ما قرار دارد.
او به کاربران اینترنتی هشدار داد: تصور نکنند که آنتی پروکسی جلویش را میگیرد و این تصور اشتباه را نداشته باشند که کنترل نمیشوند چرا که تاکنون در رابطه با آنها نیز مدارا میشده است.
به گزارش مردمک صحبتهای فرمانده نیروی انتظامی باعث ایجاد نگرانی در میان شهروندان درباره حریم خصوصی خود و مطرحشدن این سوال شده است که آیا ایمیلهای خصوصی افراد قابل رویت و کنترل از سوی فردی دیگر غیر از خود فرد است.
شایان ایرانمنش، از اعضای تیم فنی مردمک، در این باره به برخی از سوالات پاسخ داده است.
«آنتی پروکسی» چیست؟
ما چیزی به اسم آنتی پروکسی نداریم. این یک واژه به اشتباه جا افتاده در ایران است که به جای لغاتی مانند آنتی فیلتر به طور کلی روش یا نرم افزاری برای عبور از سد فیلترهای ایجاد شده توسط ISP ها استفاده میشود.
آیا کنترل اساماس ها و ایمیلها به نحوی که سردار اسماعیل احمدی مقدم اعلام کردند از لحاظ فنی عملی هست؟
در رابطه با اساماس این مطلب خیلی دور از واقعیت نیست و کنترل اساماس از لحاظ فنی کاملا عملی و قابل اجراست اما در رابطه با ایمیل متاسفانه این جمله تا حدی نامفهوم است. ایشان فرمودند «ایمیلها از جایی که فرستاده میشود که کاملا در کنترل ما قرار دارد» که بنده به بررسی این موضوع خواهم پرداخت.
ایمیلها به طور کلی از جای خاصی که فرستاده نمیشوند که قابل کنترل باشند یا خیر. هر آدرس ایمیل با توجه به نام دامنه آن ایمیل (Domain) از روی سرور مخصوص به خود ارسال میشود. به طور مثال ایمیلهای یاهو (Yahoo) از طریق سرورهای یاهو و ایمیلهای جیمیل (GMail) از روی سرورهای جیمیل که متعلق به گوگل است ارسال میشود. طبیعتا سرورهای این سایتها در ایران نیستند و طبیعتا در کنترل هیچ نهاد و شخصی هم در ایران نمیتوانند باشند. مگر آنکه منظور ایشان این باشد که با هک کردن این سرورها کنترل آنها را بدست آوردهاند که میتوان گفت این امر هم تقریبا محال و البته غیرقانونی است.
حالت دیگری نیز وجود دارد که ممکن است منظور ایشان این حالت باشد. آن هم برای ایمیلهایی که روی دامنههای شخصی قرار دارند و نه دامنههای عمومی و رایگان مانند یاهو یا جیمیل. در این حالت اگر شخص یا شرکت یا موسسهای برای خود نام دامنه ثبت کرده باشد و ایمیل خود را روی آن نام دامنه ایجاد کند و همچنین سرور مورد استفاده خود را از دیتا سنترهای (Data Center) داخل ایران تهیه کرده باشد، ممکن است نیروی انتظامی یا هر نهاد دیگری به صورت فیزیکی کنترل آن سرور را در اختیار قرار بگیرد.
نظر شما در رابطه با جمله دیگری از سردار احمدی مقدم مبنی بر تصور اشتباه مردم در مورد کنترل نشدن ایمیلها چیست؟
اجازه بدهید ابتدا توضیحی در رابطه با کنترل ایمیلها و هر استفاده دیگری از اینترنت بدهم. به طور کلی هر استفادهای از اینترنت اعم از ارسال و دریافت ایمیل، چت و محتوای آن، مشاهده صفحات اینترنتی و محتویات آنها همگی در اکثر موارد قابل کنترل و قابل شنود است. اما راههایی هم برای جلوگیری از این کنترل و شنود وجود دارد که در ادامه توضیح خواهم دارد.
برای مثال فرض کنید شما با تلفن صحبت میکنید و فردی در اتاق کنار شما و یا در مرکز مخابرات با برداشتن یک گوشی دیگر مکالمات شما را شنود میکند. حال برای جلوگیری از این شنود اگر شما مبدا و طرف دیگر مقصد باشید، در مبدا شما یک جمله را به طور رمزگذاری شده ارسال میکنید و در مقصد هم با همان روش آنرا رمزگشایی میکنند. حالا شخصی که در میانه راه مشغول شنود مکالمات است فقط یک جمله رمزگذاری شده دریافت می کند. در این روش احتمال رمزگشایی این جمله نزدیک به صفر است.
در ایران راههای مختلفی برای عبور از سد فیلتر وجود دارد که تقریبا تمام آنها در یک نکته مشترک هستند. فیلترشکنها راه عبور اطلاعات را تغییر میدهند و از دید نرمافزارهای فیلترینگ پنهان میکنند. به طور مثال اگر منزل و محل کار شما در یک خیابان است و حالا در بین راه خیابان بسته شده است، شما میتوانید از خیابان پشتی برای رسیدن به محل کار خود استفاده کنید. خیابان پشتی همان فیلترشکن شماست.
یکی از این فیلترشکنها ویپیان (VPN) است. ویپیان به طور کلی در تمام دنیا استفاده میشود اما نه به منظور عبور از فیلتر. یکی از کاربردیترین امکانات ویپیان استفاده از آن برای افزایش امنیت اطلاعات و جلوگیری از شنود است. ویپیان علاوه بر اینکه مسیر اینترنت شما را تغییر میدهد، تمام اطلاعات ارسالی و دریافتی کامپیوتر شما را رمزگذاری میکند و در نتیجه هیچ بسته اطلاعاتی ارسالی یا دریافتی شما قابل شنود نخواهد بود. این بستهها میتواند مربوط به یک ایمیل، چت و یا یک صفحه مورد بازدید شما باشد.
در رابطه با ایمیل راه دیگری نیز برای جلوگیری از شنود آن وجود داد. ممکن است کاربران در برخی سایتها مخصوصا محیط ارسال و دریافت ایمیل خود دیده باشند که گاهی در ابتدای آدرسهای اینترنتی به جای HTTP از HTTPS استفاده میشود. حرف «S» در انتهای HTTP به این معنی است که کاربر در صفحهای قرار دارد که از پروتکل SSL استفاده میکند و به زبان سادهتر به این معنی خواهد بود که تمام اطلاعات ارسال شده و دریافت شده در این صفحه به صورت رمزگذاری شده ارسال و دریافت میشود. در نتیجه حتی در صورت استفاده نکردن از VPN اگر کاربران دقت داشته باشند هنگام استفاده از ایمیل خود از HTTPS استفاده کنند ایمیلهای ارسالی و دریافتی قابل شنود نخواهند بود.
ممکن است برنامههای دیگری نیز در دسته فیلترشکنها وجود داشته باشند که اطلاعات دریافتی و ارسالی را رمزگذاری کنند اما استفاده از دو روشی که ذکر شد از جمله مطمئنترین راهها برای جلوگیری از شنود ایمیلها هستند و همچنین این نکته باید در نظر گرفته شود که تمام راههای عبور از فیلتر این قابلیت را ندارند و ممکن است اطلاعات مورد شنود قرار بگیرند.
در رابطه با گفتوگوی صوتی در اینترنت چطور؟ خیلیها چت صوتی (Voice Chat) انجام میدهند و نگران هستند که مکالمه آنها شنود شود.
این ارتباط هم دقیقا مانند چت نوشتاری است. در صورت استفاده از VPN یا سرویس مشابهی که ارتباط را رمزنگاری کند استفاده از وویس چت هم کاملا امن و غیر قابل شنود است. البته با اینکه شنود ویس چت از شنود چت های نوشتاری بسیار مشکلتر است اما در صورت رمز نشدن ارتباط و بستههای صوتی ارسالی و دریافتی از لحاظ فنی شنود این ارتباط ها ناممکن نیست.
این برای اولین بار در جهان است کع مسئولان رسمی یک کشور با افتخار از شنود و نقض حریم خصوصی مردم خود سخن میگویند آفرین
من متخصص امنیت شبکه هستم
امکانش هست
خیلی هم راحته
اگه بخوام خلاصه بگم
نمیشه به ایمیل ها را بین سرورها کنترل کرد
کلمه عبور شما را هم نمی تونند پیدا کنند
https
را هم نمی تونند بشکنند
ولی راز این موضوع
cookie
ها هستند
کوکی ها اطلاعاتی هستند که سایت ها روی کامپیوترتون قرار می دهند تا بتونند بشناسنتون
چون توی ارتباطات وب، سرور ها یادشون نمی مونه که شما وارد سایت شدید یا نه
مثلا توی همین سایتی که هستید وقتی لاگین می کنید در واقع روی کامپیوتر شما یک کوکی تنظیم میشه
که نشون میده شما لاگین هستید
هر کسی هم این کوکی را داشته باشه به عنوان شما محسوب میشه و مهم نیست کجاست
خوب حالا تا وقتی دارید از
https
و ارتباطات رمز شده استفاده می کنید هیچ مشکلی نیست ولی وقتی ارتباط شما رمز نشده باشه کوکی فاش منتقل میشه و یک نفر با دونستن کوکی شما می تونه به وب سرور بقبولونه که شما است و اطلاعات ایمیل شما را ببینه.
توی سرور هایی مثل یاهو یا گوگل وقتی شما لاگین هستید و یک جستجوی ساده می کنید کوکی شما به طور فاش منتقل میشه و یه نفر مثل مخابرات یا نیروی انتظامی می تونه به ایمیل شما دسترسی پیدا کنه
در صورتی که هنگام ارسال ایمیل از طریق یاهو از پروتکل HTTPS استفاده نشود می توان پکت های ارسالی به سرور یاهو را در بین راه کنترل کرد و محتوای ایمیلی را که می خواهد آنرا ارسال نمایید استخراج نمود. و به این عمل در شبکه Packet Sniffing گویند.
ای بابا ما همه مجبوریم از https استفاده کنیم همه جا فیلتره پس راهی اصلا باقی نمونده غیر از استفاده از https
شما میگی کوکی احمدی مقدم و تیمش اصلا نمیدونن این کوکی خوردنیه یا …
تر خدا بیخیال شید یه چیزی گفت چون حرفی نداشت بابا ته خط رسیدن بن بست ، خودشون تحصیلات ندارن مدرکهای همشون افتخاریه من و شما زحمت کشیدیم به این راحتیها نمیتونن . کوکی کجا بود کوکی تو سیستم منه اونها از کجاشون در بیارن اصلا تا سروری همکاری نکنه غیر ممکنه . نه یاهو همکاری میکنه نه گوگل نه هاتمیل به سرورهای ایرانی هم نمیشه اعتماد کرد استفاده نکنید .
من فکر نمی کنم سیستم مانیتورینگ داخلی قابلیت مانتیور کردن آنلاین این حجم از ایمیل رو داشته باشه.
ممکنه بطور مشخص روی یک عده ی خاص، کاربران یک سرور خاص و مواردی محدود تر فوکوس کنند.
چند سال پیش هم در ایالات متحده این خبر که ایمیل های تمامی کاربران و بطور مشخص ایمیل هایی که از آمریکا به خارج از آمریکا ارسال می شن فاش شد که البته باید به این نکته توجه داشت که کمپانی های جی میل، هات میل، یاهو و اکثر سرورهای فعال در زمینه ایمیل در خاک این کشور قرار دارند و دولت می تونه ازشون بخواد تا برای مسائل امنیتی و چیزهایی از این دست اطلاعات کابرانشون رو خودشون مانیتور کنند و یا امکان مانیتورینگ رو در اختیار دولت قرار بدن ولی در اینجا این امکان تقریبا نزدیک به صفر هستش.
نمی دونم چرا اما در حوزه ی اینترنت و مخابرات هر وقت حرفی از شنود پیش میاد یاد هکرهای معروف روسی و چینی می افتم!!
این دوست ما فکر کرده کوکی ها چی هستن.فکر نکنم اصان متخصص باشه.دوست عزیز امنیت طالاعاتی یاهو رو دست کم گرفتی.با یه کوکی مسخره به چیدست پیداکنن!!!اصان متوجه منظورتو ازجمله اخر که کوکی فاش میشه نشدم.کوکی رو کلاینت(سیستم همان شخص اجرا کننده)به وجود میاد.حالا مخابرات از کجا میاد کوکی هارو بدست میاره.مردمونترسونین.این سردار حرف زدنشو بلد نیست درباره کامپیوتر نظر میده
شبکه های ماهواره رو که با نویز مخدوش کردند وبه جز عده کمی باسواد که می تونن فرکانس و جهت دیش رو عوض کنن بقیه رو از دریافت اطلاعات صحیح محروم کرده اند .حالا هم با دروغ کنترل ایمیل بخش عظیم و البته بی سواد رو ترسوندند و از سبزها روز بروز می کاهند.
اگه ایمیل رو می توستن ببینن که تا حالا میلیون ها نفر رو دستگیر کرده بودند .
آقای احمدی مقدم واسه ترسوندن مبتدی ها وخانواده ها گفته.در صورت شدن این کار۱_غیر قانونی بودن این کار۲_دخالت در زندگی مجازی مردم به بهانه امنیت.از اصلاعاتی که دادین ممنونم با اجازتون این اطلاعاتو واسه دیگران هم میفرستم
>> درورد بر سه سید فاطمی ………………………….. خمینی و موسوی و خاتمی <<
سبز سبزیم ریشه داریم ………..
دوستان سلام
دوستانی که از کوکی صحبت کرده بودند فرمایشاتشون کاملا صحیح بود و با استفاده از آنها میشه که به اطلاعات ایمیل شخص دست پیدا کرد
اما چگونه ؟
شخص مهاجم که قصد شنود اطلاعات را دارد با ترفندهای مختلفی ( از جمله تروجانها و ویروسها ) کنترل سیستم قربانی را بدست می گیره و میتونه که با استفاده از فایلهای کوکی ذخیره شده بر روی سیستم به ایمیل شخص هم دسترسی پیدا کنه !
برای جلوگیری از چنین مساله ای
۱- از آنتی ویروسهای بروز شده استفاده کنید بهترین ها در حال حاضر بنابر نظر شخصی اینجانب Kaspersky2010 – Mcafee8.7 – Nod32
2- از نرم افزارهای دیوار آتش firewall استفاده کنید
۳- از آخرین نسخه نرم افزار های مرورگر وب مانند IE8 , Firefox 3.5.6 , opera 10 استفاده کنید و هر سه این سه مرورگر بطور کامل پرونکل SSL را پشتیبانی میکنند
۴- دقت کنید که در هنگام ورود به هر سایت پروتکل SSL فعال باشد و ساده ترین راه این است که در ابتدای آدرس سایت کلمه Http را به Https تبدیل کنید و با یک بار فشردن کلید Enter در صورتی که سایت مورد نظر این پروتکل را پشتیبانی کند صفحه ربفرش شده و شما با خیال آسوده به جستجو بپردازید
۵- در نهایت بعد از هر بار اتمام کار با سیستم و اتمام جستجوی اینترنتی از طریق گزینه internet option در منوی آبشاری Tools در مرورگر اینترنت اکسپلورر و در برنامه فایر فاکس از طریق گزینه Clear Recent History از منوی Tools تمامی تاریخچه سایتهای بازدید شده را پاک نمایید .
یک نکته دیگر که میتواند در بستن رخنه های سیستم موثر باشد نصب آخرین نسخه سرویس پک های ویندوز است
یا حق
دوستان سلام
دوستانی که از کوکی صحبت کرده بودند فرمایشاتشون کاملا صحیح بود و با استفاده از آنها میشه که به اطلاعات ایمیل شخص دست پیدا کرد
اما چگونه ؟
شخص مهاجم که قصد شنود اطلاعات را دارد با ترفندهای مختلفی ( از جمله تروجانها و ویروسها ) کنترل سیستم قربانی را بدست می گیره و میتونه که با استفاده از فایلهای کوکی ذخیره شده بر روی سیستم به ایمیل شخص هم دسترسی پیدا کنه !
برای جلوگیری از چنین مساله ای
۱- از آنتی ویروسهای بروز شده استفاده کنید بهترین ها در حال حاضر بنابر نظر شخصی اینجانب Kaspersky2010 – Mcafee8.7 – Nod32
2- از نرم افزارهای دیوار آتش firewall استفاده کنید
۳- از آخرین نسخه نرم افزار های مرورگر وب مانند IE8 , Firefox 3.5.6 , opera 10 استفاده کنید و هر سه این سه مرورگر بطور کامل پرونکل SSL را پشتیبانی میکنند
۴- دقت کنید که در هنگام ورود به هر سایت پروتکل SSL فعال باشد و ساده ترین راه این است که در ابتدای آدرس سایت کلمه Http را به Https تبدیل کنید و با یک بار فشردن کلید Enter در صورتی که سایت مورد نظر این پروتکل را پشتیبانی کند صفحه ربفرش شده و شما با خیال آسوده به جستجو بپردازید
۵- در نهایت بعد از هر بار اتمام کار با سیستم و اتمام جستجوی اینترنتی از طریق گزینه internet option در منوی آبشاری Tools در مرورگر اینترنت اکسپلورر و در برنامه فایر فاکس از طریق گزینه Clear Recent History از منوی Tools تمامی تاریخچه سایتهای بازدید شده را پاک نمایید .
یک نکته دیگر که میتواند در بستن رخنه های سیستم موثر باشد نصب آخرین نسخه سرویس پک های ویندوز است
یا حق
من از vpn استفاده می کنم خیلی باحاله فکرشم نمی کردم که بشه اینقدر راحت همه سایت های سیاسی رو باز کرد الان دارم آموزششو به همه دوستام یاد میدم خیلی ها هستن که هنوز از این اطلاعی ندارم از دوستای سبزم میخوام که همه این راهکارا رو در اختیار بقیه بزارن تا به طور اساسی حالشونو بگیریم
چند تا نکته و چند تا توصیه
از لحاظ تئوری خیلی از کارها ممکنه! مثل این که اگر تعداد پروتون های یک عنصر رو تغییر بدیم می تونیم اون رو به یک عنصر دیگه تبدیل کنیم ولی واقعیت چیه؟ اینه که این کار در عمل کار خیلی خیلی مشکلیه و در حال حاضر دست نیافتنی . حالا فرض کنید که یه آدم بی سواد بره توی همایش فیزیک هسته ای و به دانشمندا بگه که این کار رو میشه انجام داد . محترمانه ترین کاری که باهاش می کنن از منبر میارنش پایین و می گن ” دوست گرامی لطفا وقت بقیه رو تلف نکن! ما اینجا راجع به چیزای واقعی صحبت می کنیم.”
اظهارات این آدم بی سواد هم یه چیزی مثل همون تئوریه که گفتم از لحاظ تئوری درسته ولی عمل کردن به این تئوری بیشتر شبیه به جوک ۲۰۱۰ تا یه کار عملی.
در ایران طبق آمارهای جهانی و آمارهای خود مخابرات نزدیک به ۳۰ میلیون کاربر اینترنتی وجود داره .
اگر حتی نصف این آمار هم جزو جنبش سبز باشن . و هر کدوم روزی ۳ ایمیل سیاسی رد و بدل کنن یعنی چیزی در حدود ۴۵ میلیون ایمیل در روز در گردش است . کنترل کردن چنین گردشی با نشستن پشت کامپیوتر و نگاه کردن به ایمیل های مردم امکان پذیر نیست و نیاز به یک سیستم کنترل خودکار داره . نوشتن یک سیستم پیشرفته خودکار که مطالب رو چک بکنه و در صورت مغایرت با اصول اونو گیر بندازه کار این آدم ها نیست و اگر هم باشه کار این زمان نیست (کاری که سیستم های چک خودکار انجام می دن تعریف کلید واژه های تعریف شده و مقایسه اونها با محتویات ارسال شده است)
حالا مشکلات دو زبانه بودن ایمیل های ما (فارسی و فینگیلیشی ) رو هم هم به مشکل فوق اضافه کنید و همچنین ارسال عکس و فیلم که مشکل رو برای دوستان کنترلچی سخت تر هم میکنه
اینها همه در صورتی که همه این ۱۵ میلیون فرضی، گرفتار ویروس ها و تروجان های این مخابراتچی ها شده باشن.
چند توصیه مهم:
۱- سعی کنید از نرم افزار firefox و کلا مرورگری غیر از IE برای گردش در اینترنت بهره ببرید .(از اونجایی که مایکروسافت دشمن های زیادی داره طبیعاتا کسانی هم که به دنبال حفره های امنیتی اون هستن، و در جمع هکرها اطلاعات این حفره های امنیتی زودتر پخش میشه و حکومت هم نشون داده که از داشتن هکر های حرفه ای بی نصیب نیست)
۲- سعی کنید تا اونجایی که ممکنه از مرورگرهای ورژن جدید استفاده کنید.
۳- تا اونجایی که می تونید کوکی ها و به طور کل هیستوری مرورگرها تون رو پاک نگه دارید.
۴- توصیه حیاتی و بسیار بسیار بسیار مهم . از باز کردن ایمیل های ناشناس جدا جدا جدا خودداری کنید.
(جدیدا مشاهده کردم ایمیل هایی با عنواین اغوا کننده پخش می شه که خوب شاید برای بعضی از جوون ها جذاب هم باشه ولی توصیه اکید می کنم برای ایمیل های ناشناس تنها یک راه انتخاب کنید DELETE)
5- از سایت ها مطمئن دانلود کنید. (نرم افزار ، فیلم ، عکس، و…)
۶- وقتی وارد سایت ناشناسی می شید و اون به شما پیشنهاد می ده که: “اجازه می دید یه پنجره popup یا فایل جاوا رو اجرا کنه”
در کمال شهامت بگید نه قربون شما من شما رو نمی شناسم مامانم گفته در رو برای غریبه باز نکن.
(این پیشنهاد در ورژن های جدید مرور گرها در بالای مرورگر و در یک بلوک سبز یا زرد رنگ یا هر رنگی ظاهر میشه )
به توصیه هایی دیگه ای هم که دوستان متخصص در بالا گفتن توجه کافی بکنید
در نهایت آمریکا و … هیچ غلطی نمی تواند بکند.
سلام
دوستان عزیز نظرشون راجع به فیلترشکن های اولترا سورف و فری گیت چه هست
شنیده ام امنیتشان با وی پی ان برابر است؟
نظرشما چیه؟
ترسوندن و تهدید به کنترل اطلاعات خصوصی مردم هم یک راه دیگه است واسه …
واقعا متاسفم!!
ولی من مطمئنم که هیچکس از این حرفها نمی ترسه.پیروز باشید.
bar farz ham agar betavanand shonood konanad , khob ke chi ? enghadr zendan besazand va hamaro begiran , oonvaght mikham bebinam ki too mamlekat too khiaboonash rah mire ? hatman age mitoonid in karo bokonid , barikala be in demokrathaye bahoosh ,
اصولا هر فیلتر شکنی که سرورش این دورو برا نباشه امنیت متوسط رو به خوبی داره
راهها بسیاری وجود داره که حداقل شاید گفتنش تو این سایت به صلاح نباشه (اینجا شاخک های زیادی میجنبه)
ولی پیدا کردن این راهها با سرچ کردن تو اینترنت کار ساده ای هست.
یه مطلب دیگه هم می خواستم راجع به ایمیل ها بگم.
در بالا گفتم که ایمیل های ناشناس رو باز نکنید. نکته ای که فراموش کردم اینکه ممکنه ایمیلهایی براتون ارسال بشه که ظاهرا از طریق
افراد آشنا هم باشن.
فرض کنید شما یه دوست دارید به اسم مثلا غلامعلی
و فرستنده ایمیل رو هم نگاه می کنید ! آره خودشه غلامعلیه و با خیال راحت روش کلیک می کنید.
چه نشسته ای که غلامعلی خودش گرفتار تروجان بوده و بی خبر برای شما ایمیل فرستاده و شما هم بی خبر ایمیل رو باز کردید و
باز هم بی خبر برای بقیه لیست تون ایمیل آلوده می فرستید.
راه مقابله:
خوب دوست گرامی به قبل از باز کردن ایمیل به عنوان اون هم توجه کن! مثلا غلامعلی که ۲ زار انگیلیسی بلد نبوده یکهو برات یه ایمیل فرستاده که عنوانش اینگیلیسیه یا با یه عنوان مثلا نا آشنا و نا مفهوم غیر معمول برات ایمیل فرستاده! خوب بازش نکن و پاکش کن.
خوشبختانه سیستم جدید یاهو و گوگل علاوه بر اینکه می تونی مقداری از متن ایمیل رو قبل از باز کردن بخونی جدیدا(البته خیلی هم جدید نیست!) اجازه لود شدن تصاویر و هیچ فایلی رو در ایمیل بدون اجازه کاربر نمی دن و این شانس تروجان ها رو کمتر می کنه
بر فرض که ایمیل غلامعلی رو باز کردی و متنش برات نا آشنا بود دیگه رو لینک ها یا عکس هاش کلیک نکن و ایمیل رو پاک کن
بعضی از آموزش ها هم جاش توی این سایت نیست چون ممکن آنتی براش پیدا کنن
ولی دنیای اینترنت پر از مطالب مفیده بگردید حتما چیزای زیادتری دستگیرتون میشه.
با کمال احترام.
همگی خیلی گفتین اما خودتون هم نفهمیدین چی گفتین و چی شد. هر چیزی امکان داره اما این دلیل نمیشه که حرف نزد ایمیل نفرستاد و چت نکرد. هیچ ارتباطی محرمانه نمی مانه چون حداقل دو نفر در این ارتباط شرکت دارند. اتفاقا بهتر اینه که بتونن همه چی رو شنود کنند شاید بالاخره در افکار خود تجدید نظر کنند.
بیخیال… مردم جونشون رو گرفتن تو دستشون و تو خیابون میرن، حالا از این تهدیدها بترسن؟
اونقدر ایمیل میزنیم که بیان همه ما رو بگیرن. بالاتر از اینه مگه؟ حالا من نمیگم به چرندیات و بلوفهای اینا توجه نکنید.
این راه یه قیمت و یه هزینه ای داره که میپردازیم. از این تهدیدها هم نمیترسیم. اینا اگه اینکاره بودن که جار نمیزدن. مجبورن فقط بلوف بزنن و قپی بیان. یادتون نره که ما بیشماریم.
با حرفای سارا و سام کاملا موافقم
این صحبت هایی هم که اینجا می کنیم فقط با ۲ تا هدفه
۱- اینکه بفهمیم طرفمون چقدر بی سواد تشریف داره و با همین سواد نداشته تا حالا داشتن مملکت رو به فنا می دادن
۲- برای اونایی که ممکنه بخوان تو این زمینه بیشتر بدونن (چه اونایی که نمی دونن و می خوان بدونن که بسیار محترمن و چه اونایی که قبل از اینکه بدونن می رن تو تلویزیون جار می زنن) مطلب آموزنده گذاشته بشه تا استفاده کنن.
وگرنه کی از اینا می ترسه
کسی که از سایه خودش هم می ترسه که ترس نداره.
doostan tavajoh dashte bashid ke maghale matrah shode doroste vali yadetoon bashe ke tanha safahate login az HTTPS estefade mikonand va digare safahat (masaln moshahedeye inbox) ro agar baz konid khahid did ke az https estefade nemikonand.
nokteye jalebe tavajoh ine ke trafiic internet iran hodoode 25Gb va baraye pardazeshe in 25Gb tanha ba 40 ela 50 milion toman va kharide chand dastgahe redundancy trafiic va taghsime traffic be chand ghesmat masaln 25 ghesmat kheili rahat mishe kolle traffic ro shonood kard.
nokteye dige ham ine ke ba ye harkate MAN-IN-THE-MIDDLE kheili rahat mishe traffic ssl ro shonood kard vali tanha ba movajeh shodane yek peyghame SSL Error mitavan goft ke bish az 80% az iraniha yes (ok) ro click mikonand va in yani shonoode SSL
Rasti motmaen bashid 50 100 milion toma pooli nist ke nakhan baraye shonoode trafic kharj konand
YEK NOKTE baraye baziha ke bedoone barrasi va ettela harf mizannd: Tebghe tasvibe ghanoon dar daheye navad Dolate amrika avvalin dolati ast ke shonood ghanooni ro bayan karde albatte ghavanine digari ham dar in zamine vojood dare.