سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » رییس سازمان میراث‌فرهنگی:مارکوپولو برای جاسوسی به جاده‌ابریشم سفر کرد...

رییس سازمان میراث‌فرهنگی:مارکوپولو برای جاسوسی به جاده‌ابریشم سفر کرد

چکیده :سفر ماركوپولو سياسي بوده و هدف او جمع‌آوري اطلاعات براي غربي‌ها بوده است/ اسناد نشان می‌دهد چيني‌ها و ايراني‌ها در گذشته‌هاي دور بدون هيچ چشم‌داشتي به منافع هم با هم در ارتباط...


کلمه:حمید بقایی در همایش بین‌المللی راه ابریشم با بیان اینکه باید به جاده ابریشم به عنوان یکی از محورهای مهم گردشگری در ایران نگاه کرد، گفت: جاده ابریشم تاکنون در حوزه میراث فرهنگی از نگاه گردشگری به طور جدی بررسی نشده بود تا اینکه از حدود دو سال پیش سازمان میراث فرهنگی به طور جد به بررسی توانمندی‌های جاده ابریشم در حوزه گردشگری پرداخت.

او ادامه داد: جاده ابریشم در حدود دو هزار سال کشورهای شرق و غرب را با هم ارتباط داده و با وجود جنگ‌های مختلفی که در مسیر این جاده رخ داده است، هیچ‌گاه ارتباطات از طریق جاده ابریشم به طور کامل تعطیل نشده و فعالیت تجاری هم‌چنان برقرار بوده است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: جاده ابریشم نمونه‌ای از تمایل بشر به ارتباطات و قرون مختلف است که این ارتباطات منجر به وحدت و یگانگی می‌شود.

او ادامه داد: در ۲۰۰۰ سال پیش ملت‌های مختلف از طریق راه ابریشم با هم ارتباطاتی داشتند که در دنیای امروز کشورهای مختلف به دنبال برقراری چنین ارتباطی هستند.

او گفت: ملت‌های مختلف دنیا به دنبال یکپارچگی مردم جهان هستند و هیچ یک از ملت‌ها از دزدی و بی‌عدالتی و عدم رعایت اصول اخلاقی خوشحال نمی‌شوند هر چند که شاید دولت‌ها چنین دیدگاهی نداشته باشند.

او گفت: قاره ششم در دنیای مجازی متولد شده است و جدای نکات منفی اینترنت فضای مجازی این امکان را فراهم آورده که مردم از تمام نقاط جهان با یکدیگر در ارتباط باشند.

بقایی گفت: جاده ابریشم سند واقعی است که نشان می‌دهد چینی‌ها و ایرانی‌ها در گذشته‌های دور بدون هیچ چشم‌داشتی به منافع هم با هم در ارتباط بوده‌اند و ارتباطات اقتصادی یکی از پارامترهای ارتباط آنها محسوب می‌شده است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت:‌با وجود جنگ‌های متعددی که در طول سالیان دراز در مسیر جاده ابریشم اتفاق افتاده است این جاده هرگز بسته نشد.

بقایی با بیان اینکه برقراری ارتباط یکی از نیازهای فکری بشر است، گفت: دولت‌های غربی همواره تلاش می‌کنند که از این نیاز بشری برای منافع خود استفاده کنند بنابراین برای به دست آوردن ارتباطات بیشتر غربی‌ها شروع به مستعمره‌‌بازی کردند و برای استفاده از دانش و تمدن مشرق زمین به فکر تصرف آنها افتادند. در حال حاضر نیز این کشورهای غربی باز هم به شکل دیگری به فکر به دست آوردن منافعی برای خود هستند.

بقایی گفت: جاده ابریشم صرفا یک مسیر اقتصادی نبوده بلکه تبادلات فرهنگی و اجتماعی فراوانی از طریق این جاده انجام می‌شده است.

او گفت:‌ در حال حاضر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیازی ندارد که برای جاده‌ای مانند جاده ابریشم در سطح بین‌المللی تبلیغات کند اما این نیاز در داخل کشوراحساس می‌شود چون بسیاری از مردم کشور ما اطلاع درستی در رابطه با جاده ابریشم ندارند و مسیرهای آن را در داخل و خارج از کشور نمی‌شناسند. آنها نمی‌دانند که تمام کاروانسراهای منطقه خراسان منطبق با جاده ابریشم بوده است. آنها نمی‌دانند جاده ابریشم از خراسان‌رضوی، تهران، زنجان، آذربایجان، بوشهر، فارس، اصفهان و همدان عبور کرده است.

بقایی گفت: در حال حاضر در تاشکن ازبکستان مرکزی در رابطه با جاده ابریشم تحقیقاتی انجام می‌دهند اما در اقدامات خود چندان جدی به نظر نمی‌رسد. ایران پیشنهاد داده که این مرکز به ایران منتقل شود تا بحث‌های مطالعاتی در رابطه با جاده ابریشم در ایران انجام شود.

او گفت: بسیاری از کشورها ایران را جزو مسیر جاده ابریشم نمی‌شناختند اما با پیگیری‌هایی که انجام دادیم در ULWTOایران نیز جزو کشورهای مسیر جاده ابریشم تعریف شد.

او گفت:‌ برخی از کشورها نمی‌خواهند بپذیرند که ایران نیز جزو مسیر جاده ابریشم بوده است و ایران شرق و غرب را به هم متصل می‌کرده است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت:‌ ترکیه، چین، ازبکستان و افغانستان تبلیغات مناسبی در رابطه با جاده ابریشم انجام می‌دهند تا بتوانند از جاذبه‌های گردشگری این جاده در کشور خود استفاده کنند. اما ایران تاکنون استفاده مناسبی از جاذبه‌های گردشگری مسیر جاده ابریشم در کشور خود انجام نداده است در حالی که این جاده می‌تواند جاذبه فراوانی برای توریست‌های خارجی که به ایران می‌آیند داشته باشد.

بقایی گفت: سفر مارکوپولو سیاسی بوده و هدف او این بوده که غرب را در برابر شرق مطرح کند و شاید بتوان گفت سفر مارکوپلو جنبه جاسوسی داشته و هدف او جمع‌آوری اطلاعات برای غربی‌ها بوده است زیرا جاده ابریشم برای آنها بسیار مهم بوده و از طریق آن استفاده‌های اقتصادی زیادی داشتند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: اگر ایران بخواهد در زمینه گردشگری فرهنگی موفق عمل کند باید به جاده ابریشم توجه ویژه داشته باشد.

او گفت: بخش اصلی مسیر جاده ابریشم در مسیر مشهد مقدس که حرم حضرت امام رضا در آن وجود دارد، است و این موضوع حتی می‌تواند باعث رونق و گسترش بیشتر گردشگری مذهبی درایران شود.

او گفت: کشورهای منطقه اهمیت جاده ابریشم را به خوبی درک کرده است اما متاسفانه ایران تاکنون در این زمینه کوتاهی کرده است.

بقایی گفت:‌ از جاده ابریشم بود که دین اسلام به آسیای میانه و حتی به غرب چین انتقال پیدا کرد و از این طریق تمدن ایرانی به اروپا راه یافت.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

۷ پاسخ به “رییس سازمان میراث‌فرهنگی:مارکوپولو برای جاسوسی به جاده‌ابریشم سفر کرد”

  1. مرتضی گفت:

    خدا همه ی مریضای اسلام رو شفا بده

  2. روح الله گفت:

    >> درورد بر سه سید فاطمی ————– خمینی و موسوی و خاتمی <<

    سبز سبزیم ریشه داریم ………..

  3. کاشمر گفت:

    اینم این یکیشون

  4. رزمنده گفت:

    اللهم اشفع کل مریض و …

  5. az Australia گفت:

    فرشته‌ها به ابلیس میگن ،آخه چرا آدم رو سجده نمیکنی‌؟ابلیس جواب میده ،شما فرشته‌ها از هیچی‌ خبر ندارید،همتون ساده و زودباورید،فرشته‌ها میگن واسه چی‌،اینجور فکر میکنی‌ ؟ابلیس جواب میده ،آخه مگه شما خبر ندارید که خدا آدم رو واسه جاسوسی من افردیده،این ابوالبشر با تمام بچه‌اش قراره جاسوسی من رو واسه خدا انجام بدن.حالا حکایت همین دولت شده که تا تمام فرزندان آدم رو جاسوس نخونه دستبردار نیست.

  6. mehrdad گفت:

    آقای بقایی عینک میزند؟ مارکو پلو ۱۲۵۴ تا۱۳۲۴
    در آنزمان نه امپراطوری انگلیسی وجود داشت نه آمریکا. یک تاجرزاده ونیزی بود که بچین سفر کرد و ۱۷ هم در چین زندگی کرد .نه جاسوس انگلیس بود نه برای اسرائیل و موساد کارمیکرد و نه مامور سیا. اقلن تاریخ تولد این بدبخت را باید دانست و بعد تهمت زد.

  7. سعيد گفت:

    این بابا چه قدر باحاله

    تا حالا کجا بوده کشفش نکرده بودیم