سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » تلاش برای تغییر ریاست فرهنگستان هنر...

تلاش برای تغییر ریاست فرهنگستان هنر

چکیده :جالب آنجاست که عضویت علی معلم دامغانی با روش های عرفی صورت نگرفته و شورای عالی انقلاب فرهنگی راساً علی معلم را به عضویت پیوسته فرهنگستان درآورده و سپس آن خبر را رسانه یی کرده است. اما انتشار این خبر از سوی رادیو اعضای فرهنگستان را متعجب کرد زیرا پیشنهاد عضویت وی هیچ گاه از سوی فرهنگستان به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه نشده...


کلمه:روزنامه اعتماد نوشت:شورای عالی انقلاب فرهنگی با بهره گیری از اختیارات خود «علی معلم» را به عضویت پیوسته این فرهنگستان درآورد تا در فرصت مناسب وی را به ریاست فرهنگستان منصوب کند.

تلاش شورای عالی انقلاب فرهنگی برای حذف میرحسین از مدت ها پیش آغاز شده بود؛ گو اینکه مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی (۱۶ آبان ۸۸) مبنی بر تعیین ریاست فرهنگستان ها، اولین گام برای انجام این پروژه بود و چنین مصوبه یی، مجمع ۲۱ آبان ماه فرهنگستان هنر را تحت تاثیر قرار داد.

به گونه یی که بسیاری از اعضای فرهنگستان هنر این اقدام را رویکرد غیرفرهنگی عنوان کردند و خواستار اصلاح آن شدند اما محمود احمدی نژاد به عنوان رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه بسیار مصمم بود و برای اینکه در بین افکار عمومی به سیاسی کاری متهم نشود یک حکم کلی برای همه فرهنگستان ها صادر کرد.

با این حال کارشناسان هدف از تصویب این مصوبه را حذف میرحسین موسوی ارزیابی کردند. اما چنین مصوبه یی مورد انتقاد اعضای مجلس و بسیاری از نخبگان سیاسی قرار گرفت. به گونه یی که علی لاریجانی نیز نسبت به آن موضع گیری کرد و خواستار حفظ استقلال این نهاد شد چرا که طبق روال، اعضای فرهنگستان فردی را به عنوان رئیس پیشنهاد می کردند و در نهایت رئیس دولت آن را تایید می کرد و این مساله در ماده هشت اساسنامه فرهنگستان هنر آمده است.

همچنان که در ماده ۱۰ اساسنامه فرهنگستان علوم، علوم پزشکی و زبان و ادب فارسی و ماده هشت اساسنامه فرهنگستان هنر نیز اصلاح شد که براساس این اصلاحیه رئیس فرهنگستان از میان اعضای فرهنگستان به رئیس جمهور پیشنهاد می شود و مورد تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار می گیرد و با حکم ایشان برای یک دوره چهارساله انتخاب می شود.براساس این مصوبه، تغییر روسای مزبور به علل مختلف فوت، کناره گیری، عزل و استعفا قبل از پایان دوره نیز مطابق همین شیوه خواهد بود.

بر این اساس، انتخاب مجدد رئیس فرهنگستان بلامانع است. همین ابلاغیه که رئیس دولت بخواهد رئیس فرهنگستان را تعیین کند موجی از نگرانی را به وجود آورد زیرا در ماده هشت اساسنامه فرهنگستان هنر آمده است؛ رئیس فرهنگستان از میان سه نفر از صاحب نظران برجسته کشور به پیشنهاد مجمع عمومی و حکم ریاست عالیه فرهنگستان برای چهار سال منصوب می شود و انتخاب مجدد وی بلامانع است؛

اما چنین مصوبه یی نشان داد دولت قصد دارد دامنه اختیارات خود را افزایش دهد و در این میان از یک نهاد علمی و هنری که کارهای پژوهشی انجام می دهد صرف نظر نمی کند به خصوص اینکه ریاست این نهاد در اختیار رقیب جدی وی در انتخابات ریاست جمهوری قرار دارد. از همین رو دولت پس از ابلاغ این مصوبه تلاش کرد تغییراتی را در مجمع عمومی فرهنگستان ایجاد کند.

بنابراین با بهره گیری از اختیارات خود در شورای عالی انقلاب فرهنگی، علی معلم را به عضویت پیوسته این فرهنگستان منصوب کرد. البته طبق ماده ۱۶ اساسنامه، ۲۰ نفر از اعضای مجمع به پیشنهاد شورای هنر و تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی و ۱۰ نفر از آنان توسط ۲۰ نفر تعیین شده مشخص می شوند. اما جالب آنجاست که عضویت علی معلم دامغانی با روش های عرفی صورت نگرفته و شورای عالی انقلاب فرهنگی راساً علی معلم را به عضویت پیوسته فرهنگستان درآورده و سپس آن خبر را رسانه یی کرده است. اما انتشار این خبر از سوی رادیو اعضای فرهنگستان را متعجب کرد زیرا پیشنهاد عضویت وی هیچ گاه از سوی فرهنگستان به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه نشده بود.

با این حال علی معلم دامغانی ۵۸ ساله که در سال ۸۰ به عنوان چهره ماندگار در عرصه شعر و ادب فارسی انتخاب شد به عضویت فرهنگستان هنر درآمد تا زمینه برای ریاست وی بر فرهنگستان فراهم شود.گفتنی است علی معلم در انتخابات ریاست جمهوری از هیچ کاندیدایی حمایت نکرد ولی نزدیکی وی به محمود احمدی نژاد سبب شد تلاش گسترده یی برای ریاست وی بر فرهنگستان هنر صورت گیرد به خصوص اینکه وی به عنوان یک شاعر معاصر قرار است در رواق هنر که توسط میرحسین موسوی بنا شده است حاضر شود و با اعضای مجمع عمومی فرهنگستان در پایان مجمع عمومی عکس یادگاری بگیرد.

اما هنوز معلوم نیست که اگر ریاست فرهنگستان فردی جز مهندس میرحسین باشد چند نفر از اعضای مجمع عمومی که همه از هنرمندان نام آور کشور هستند، حاضر خواهند شد در آن قاب عکس با علی معلم عکس یادگاری بگیرند.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

۴ پاسخ به “تلاش برای تغییر ریاست فرهنگستان هنر”

  1. mohammad sadegh گفت:

    sahar nazdik ast

  2. Nima گفت:

    زیرکی را گفتم این احوال بین خندید و گفت

    صعب روزی، بوالعجب حالی، پریشان عالمی

  3. علیرضا گفت:

    اینهمه تلاش برای حذف میرحسین برای چه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟به راستی افرادی جاهل در مقابل ما هستند……
    محرم سبز در پیش است
    یا حسین میر حسین

  4. بهرام گفت:

    باز هم اشتباهی بزرگتر از رییس دولت … !
    میرحسین دنبال مقام نیست مثل آقایون ! کسی باید در مورد فرهنگ این مرز و بوم حرف بزنه و تصمیم بگیره که خودش بتونه حداقل درست حرف بزنه ( هلو ، هاله نور ، خس و خاشاک و … ) !!!
    به نظرم این آقا اول فرهنگ خودشو درست کنه بعد بیاد به فکر فرهنگ مملکت باشه بهتره و در ضمن … ؟!؟!؟!
    ((( ادب مرد به از دولت اوست )))