سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » قانعی راد:جنبش‌سبز یک جنبش‌متکثر و چندصدایی است...

قانعی راد:جنبش‌سبز یک جنبش‌متکثر و چندصدایی است

چکیده :امروز هركسي براي خود يك شعار را مي‌گويد و نسبت دينداري اعضاي اين جنبش با هم بسيار متفاوت است و نمي‌توانيم دينداري اعضاي اين جنبش را با سران آن تحليل كنيم/وضعيت كنوني در جنبش سبز انفجار خرده‌گفتمان‌هاي ديني...


کلمه: دکتر سید محمدامین قانعی‌راد جامعه‌شناس و عضو هیات علمی دانشگاه تهران با ارائه مقاله‌ای تحت عنوان «قبض گفتمان رسول دینی و انفجار گفتمان‌های دینی» در همایش سبزها و دین در دانشکده علوم‌اجتماعی دانشگاه تهران به تکثر و چند‌صدایی بودن اعضای جنبش سبز اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، او درباره این مبحث گفت: گفتمان دینی در نوع خود کاربرد و کارکرد و ارائه تصویری از خود و دیگری در هر جامعه‌ای است.

او با اشاره به گفتمان دینی در جریان انقلاب ایران گفت: بعد از انقلاب گفتمان دینی شکل بازی را به خود دید به طوری که اکثر افراد روشنفکران و دانشگاهیان حق تفسیر مسائل دینی و سیاسی را در گروه‌های مختلف داشتند و گفتمان‌های دینی متفاوت اجازه داشتند که گفتمان‌های دینی دیگر را تفسیر کنند و مردم اجازه استفاده از تمامی ظرفیت‌های تفسیر و نقد را داشتند.

او با اشاره به تغییر فضاها بعد از انتخابات ادامه داد: در جنبش سبز دیندار در کنار غیردین‌دار و جامعه‌ای چند صدایی در بین این جنبش به وجود آمده بود، که در آن موقع شاهد شکل‌گیری خرده‌گفتمان‌های دینی بودیم که از اساس برخی از آنها با هم متفاوت بودند، اما در این شرایط مکانیزمی جا افتاد که هر لحظه منافقی جدید را به وجود می‌آورد.

قانعی‌راد افزود: در اوایل انقلاب  اعضای گروهک منافقین به عنوان منافق اصلی شناخته می‌شدند. پس از آن روشنفکران، بعد اصلاح‌طلبان تندرو، بعد از آن اصلاح‌طبان میانه‌رو و بعد از آن خود اصلاح‌طلبان به نوعی منافق شده‌اند و الان نیز اصولگرایان تندرو یا کج‌اندیش منافق می‌شوند و یقه کسانی همچون دکتر‌توکلی و دکتر‌افروغ و فردا هم حتما یقه کسانی همچون لاریجانی و باهنر گرفته می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه اکنون گفتمان رسمی دینی در کشور دچار ضعف شده است، گفت: جنبش سبز یک جنبش متکثر و چند صدایی است چرا که در اوایل انقلاب ما یک شعار را می‌گفتیم اما امروز هرکسی برای خود یک شعار را می‌گوید و نسبت دینداری اعضای این جنبش با هم بسیار متفاوت است و نمی‌توانیم دینداری اعضای این جنبش را با سران آن تحلیل کنیم.

قانعی‌راد آینده این جنبش و نسبت با دینی‌ بودنش را امری اقتضائی و نامشخص خواند و افزود: وضعیت کنونی در جنبش سبز انفجار خرده‌گفتمان‌های دینی است و شاید با چندین آینده روبرو باشیم.اما به صورت کلی آینده مطلوب آن است که به تعامل‌ گفتمان‌های دینی دست یابیم که متاثر از اغنای عمومی باشد و از قدرتی برخوردار باشد که بتواند تداوم یک گفتمان واحد را در یک جامعه چند صدایی ایجاد کند.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.