مدیریت دقیقه ای در صدا و سیما
چکیده :صداوسیما اولین اشتباهش بعد از انتخابات تعطیل کردن بحث مناظرهها بود. ناگهان به یکباره مناظرهها و مصاحبهها قطع شد. خب به هر حال انتخابات مهمی برگزار شد و 40 میلیون شرکتکننده داشت. حالا برخی هم انتقاد دارند و اعتراض. علی الدوام ما باید توضیح بدهیم و تصحیح...
سیدرضا اکرمی:در ابتدا چند نکته را عرض کنم؛ اول اینکه در حکم مقام معظم رهبری تشکر و سپاس از خدمات پنج ساله آقای ضرغامی مطرح بود که ما باید حتماً آن را در نظر داشته باشیم. یعنی صرفاً حکم مقام رهبری نقد و تذکر نبود و در آن آروزی موفقیت و تشکر هم لحاظ شده بود. ما باید در ارزیابیهایمان حتماً این نکته را در نظر داشته باشیم. نکته دوم؛ واقع این است که رسانه و صداوسیما جای بسیار حساس و وسیله بسیار ظریفی است که هم میتواند نقش مثبت آن حیاتی باشد و هم البته نقش منفی آن. امروزه جنگ، جنگ رسانههاست و بنابراین رسانه بسیار اهمیت ویژهای دارد.
حضرت امام (ره) در چند دهه قبل فرمودند که صداوسیما دانشگاه است؛ و باید این نگاه در صداوسیمای ما حاکم باشد، این نگاه هم باید از سوی مدیری که بر آن نصب میشود رعایت شود و هم بر کارمندانی که در آن مکان حساس انجام وظیفه میکنند. همه باید در سازمان صداوسیما رفتاری دانشگاهی داشته باشند، احساس مسئولیت کنند تا بتوانند خوراک مناسب و درستی را به مخاطب عرضه کنند.
اما نکته سوم؛ مقام معظم رهبری در حکم آقای ضرغامی فرمودند که حکم ایشان تمدید میشود و باید در حوزههای اخلاق و ایمان کار بیشتری بکنند که این عمل در کوتاه مدت نتیجهاش مشخص شود. مقام رهبری از واژه تحول در این زمینه استفاده کردهاند که بسیار اهمیت دارد. همه ما باید به آقای ضرغامی کمک کنیم که سازمان را به واقع تبدیل به دانشگاه کند و کارها علمی و عملی و اخلاقی و دینی باشد و کیفیت آثار بالا برود.
بنده به عنوان نماینده مجلس و عضو کمیسیون فرهنگی همیشه در دیدارهایمان با مدیران سازمان صداوسیما این نکته را تذکر دادهام که صداوسیما در کمیت علی الدوام در توسعه است؛ اما در کیفیت متأسفانه اساساً توجهی چندان به تولیدات و آثار ارائه شده نمیشود. یعنی حرفی که در صداوسیما مطرح میشود باید مستند و علمی باشد. آثار باید فهیم باشد و با فرهنگ اسلام و انقلاب و فرهنگ ایرانی منطبق باشد.
آنچه از نظر من نقد جدی به سازمان صداوسیما است سه نکته مهم است. اول؛ توسعه کمی و بدون توجه به کیفیت کامل و جامع. دوم؛ مسئله تمرکزگرایی شدید بر پایتخت. سازمان همه برنامههایش را در تهران متمرکز کرده است. مناطق دیگر شرایط چندان خوشایندی ندارند. ۲۹ استان دیگر به غیر از تهران بهای چندانی متأسفانه ندارند. و سوم؛ کار فرهنگی همواره با سختی و مشقت همراه است. ما باید نگاه کلان داشته باشیم و برنامههای بلندمدت داشته باشیم. نگاه کوتاه مدت آسیبرسان است. نگاه فعلی خیلی کلاننگر نبود. و اینکه نگاه گسترده به مردم بها میدهد. ما باید مردم را و مخاطبان را در اولویت قرار دهیم. نمونه اینکه ما همه پشت چراغ قرمز میایستیم.
نگاه کنید، دقت کنید و ببینید که چند ماشین در کنار شما در حال گوش کردن به رادیو هستند. اکثراً رادیو را خاموش میکنند. این نکته نشان میدهد که مردم دیگر توجهی به رسانه ما نمیکنند. در حالی که رادیو میتواند لحظه به لحظه مردم را با خود همراه کند. این دور شدن از رسانه ملی ما باعث میشود که فیالمثل مردم به سمت موسیقیهای مبتذل بروند که حلال و حرامش هم مشخص نیست. باید ببینیم مشکل مردم چیست که مخاطب رادیو در این سطح گسترده پایین آمده است. رادیو باید به جایی برسد که همه آن را گوش کنند و به مردم آرامش بدهد و سعه صدر بدهد.
اما نکته بسیار مهم که نقد جدی را به سازمان صداوسیما مطرح کرد و در چند وقت اخیر از آن بسیار گفته و شنیده شده است؛ بحث بعد از انتخابات است. به نظر من صداوسیما اولین اشتباهش بعد از انتخابات تعطیل کردن بحث مناظرهها بود. ناگهان به یکباره مناظرهها و مصاحبهها قطع شد. خب به هر حال انتخابات مهمی برگزار شد و ۴۰ میلیون شرکتکننده داشت. حالا برخی هم انتقاد دارند و اعتراض. علی الدوام ما باید توضیح بدهیم و تصحیح کنیم. ما بیشتر میگفتیم تا اینکه همه را دور کنیم تا حرفی نزنند. از آن طرف سازمان تخریب فکر کرد. شاید خیلی هم صداوسیما مقصر نباشد ولی دیدیم که چند دادگاه را از تلویزیون پخش کردند و بعد به یکباره قطع شد و گفتند آن هم که پخش شد خلاف قانون بود. این در نظر مردم بد جلوه میکند؛ نشان میدهد که ما مدیریت دقیقهای داریم و تصمیمها به یکباره تغییر میکند. مگر تصمیمها سلیقهای است که این گونه خروجیاش جلوه میکند.
نکته آخر هم در مورد شیوه درست اطلاعرسانی به مردم است. مردم مشکلات روزمره دارند که ما در جهت حل مشکلات مردم در صداوسیما حرکت مناسبی نداریم. گزارشهای صداوسیما صرفاً شکل خبری دارد. توضیح و تفسیر اخبار مهم را باید در اختیار مردم قرار دهیم. البته تفسیرهای درست و آگاهانه و صد البته همهگیر. نمونه مهم این مورد در بحث هدفمندکردن یارانهها خودش را بروز داد. هنوز طرح تصویب نشده و به مرحله اجرا نرسیده ناگهان با جهش قیمت مواجه شدهایم. اینجا وظیفه صداوسیما است که با اطلاعرسانی دقیق مردم را آگاه کند تا چنین اتفاقهایی نیفتد. در این مرحله وظیفه مهم صداوسیما است که بتواند با آگاهی دادن به مردم مدیریت رسانهای کند و جامعه را از بحران دور کند. اگر صداوسیما حرکت بایستهای داشته باشد خیلی از این دست مشکلات را شاهد نخواهیم بود و البته که سازمان صداوسیما در این مدت نتوانست حرکت بایستهای داشته باشد.
عضو جامعه روحانیت مبارز و عضو کمیسیون فرهنگی
منبع خبرآنلاین
Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوستهی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085