چرا به خود زحمت مىدهید؟
چکیده :کسى منکر اين نيست که رئيس دولت در مواقع بسيار ضرورى که تشخيص مىدهد به صورت خارج از برنامه بايد گره گشايى کند نبايد اختيار عملى داشته باشد بلکه سخن بر سر اين است که گاه اين استثنائات توسط ايشان آنقدر زيادشده که جا را بر قاعدهها تنگ نموده است...
روزنامه حیات نو-غلامعلى رجایى:
۱- این متفاوت گویىهاى رئیس دولت – که نمونههایى از آن را دکتر محسن رضایى در مناظره بسیا ر موفق و دیدنىاش با ایشان از جمله درباره نرخ تورم و عدم یکسانى آن با تورم نقطهاى و… به وى تذکر داد و گفت که این عددى را که شما در اینجا بهعنوان نرخ تورم اعلام مىکنید واقعیت ندارد و این نرخ تورم واقعى نیست- ظاهرا تمامى ندارد تا جایى که نمونه آخر آن سر و صداى آقاى شریعتمدارى یار غار ایشان را هم درآورده است. شریعتمدارى در یادداشت خود در روزنامهاش! کیهان محترمانه پاسخ احمدىنژاد درباره سوالى که خبرنگارى از ایشان پس از جلسه دولت در با ره مذاکرات ژنوپرسیده را به نقد کشیده و از اساس این پاسخ را نادرست دانسته نوشته است:«رئیس جمهور محترم و محبوب مىدانند مذاکره با آمریکا، از جمله سیاستهاى کلان نظام است و مطابق بند یک از اصل ۱۱۰ قانون اساسی، تصمیم درباره آن برعهده رهبر معظم انقلاب است از این روى تردیدى نیست که اظهارنظر آقاى دکتر احمدى نژاد، نوعى «سهواللسان» بوده است، اگرچه بعید نیست…این سهواللسان مورد سوءاستفاده دشمنان نیز قرار گیرد که دقت نظر بیشتر رئیس جمهور محترم مىتواند مانع از آن باشد. »
من از درون دل آقاى احمدى نژادخبر ندارم ومتاسفانه قدرت ذهن وفکر خوانى هم ندارم ولى از ایشان مىپرسم نکند خداى ناکرده داراى ذهنیتى است که گمان مىکند درباره هرمسئله و هر موضوعى و با نگاه خاص خود صحبت مىکند همه باید همان رابپذیرند و مىپذیرند؟ یا اعتقاد دارد واقعیت همان است که او مىگوید و دیگران هم حتى دوستانش بدون کم و کاست و دربست آن راباید بپذیرند و یا خواهند پذیرفت هرچند حقیقت به گونهاى دیگر باشد؟ یا اینکه نه مسئله چیز دیگرى است. خوب است ایشان قبل از پاسخ به سوالات کمى بیندیشند و تبعات اینگونه پاسخها را در ذهن خود سبک و سنگین کنند و بیش از این زبان و قلم دوستان و منتقدین ناصح را مصروف خطاها ننمایند. و اجازه دهند آنها به مسائل دیگرى که طرح آنها رابراى کشور و دولت مفید و به مصلحت مىدانند بپردازند.
۲- مطلب مهمتر اتفاق تلخى بود که در دو هفته قبل در دیدار احمدى نژاد در ملاقات با دوستان هم دانشگاهىاش در دانشگاه علم و صنعت اتفاق افتاد که از قضا بیاناتشان از تلویزیون هم پخش شد. ایشان خطاب به آنان گفت: ما ز یاران چشم یارى داشتیم! ما فکر مىکردیم دوستان آمدهاند کمکى به مابکنند ولى ما را۳۰۰ میلیارد تومان پیاده کردند! که البته طورى نیست و ما مىدهیم. اگرچه چنین به نظر مىرسد که این بیانات نیازى به شرح و توضیح نداشته باشد اما نمىتوان و نباید از کنار آن به سادگى گذشت. ۳۰۰ میلیارد قابل یا ناقابلى که ایشان دراین ملاقات یکى دوساعته به دانشگاه قبلى خودش علم و صنعت داد برابر با بودجه شش ساله سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامى است که در پنج قاره جهان با بیش از شصت نمایندگى فرهنگى به فعالیتهاى فرهنگى بینالمللى مىپردازد و در تنگناهاى بسیار مالى دست و پا زده و مىزند و با آن همه تاکید و توصیه رهبرى بر اهمیت کار آن با سیلى صورت خود را سرخ نگاه مىدارد ودم برنمى آورد.
– کجاى این رویهها و روشها طبق برنامه و مطابق برنامههایى است که کارشناسان امر ونمایندگان مجلس باصرف هزاران ساعت آن راتدوین وتصویب نمودهاند؟
– مگر دانشگاه علم وصنعت برنامه سال ۸۸ خودرا واقعى ندیده است که با ردیف کردن چنین ملاقاتهایى به دنبال جذب وجلب این بودجههاى مازاد است؟
– آیا اگر دانشگاهى مانند اهواز یاسیستان وکرمان واصفهان یا.. هم چنین ملاقاتى با رئیس دولت داشته باشند صرف نظرازاینکه به آنها وقت داده مىشود یا نمىشود آیا مشمول همین مهرورزیها خواهندشد واگر برفرض هم بشوند کار صحیحى انجام شده واشتباهى براشتباهات دیگرایشان اضافه نشده است؟
– چرا مجلس سرش فعلابه کار خودش گرم است چرا در رابطه با این گونه حاتم بخشىهاى ایشان که متاسفانه انتها هم ندارد حداقل ازجناح بیهوش اقلیت مجلس ! صدایى به اعتراض در نمىآید؟
راستى چرا رئیس دولت که همه جا در داخل وخارج خودرایک معلم دانشگاه مىداند وباید نه تنها خود بلکه حتى دیگران راموظف به انجام برنامههایى که به تصویب مجلس مىرسدبنماید این همه بر ادامه روشهاى نادرست خود اصرار دارد؟
کسى منکر این نیست که رئیس دولت در مواقع بسیار ضرورى که تشخیص مىدهد به صورت خارج از برنامه باید گره گشایى کند نباید اختیار عملى داشته باشد بلکه سخن بر سر این است که گاه این استثنائات توسط ایشان آنقدر زیادشده که جا را بر قاعدهها تنگ نموده است !
۳- مسئله دیگر بیانات اخیر جوانفکر مشاور مطبوعاتى اقاى احمدى نژاد در مصاحبه با ایلناست.
از اظهارات مشاور مطبوعاتى آقاى احمدى نژاد در این مصاحبه در توجیه معمولى بودن مسئله و شخصى بودن موضوع پناهنده شدن دختر آقاى کلهر مشاور دیگر احمدى نژاد که بگذریم -که من با این بخش از سخنان او به شدت موافقم و معتقدم که هر دو جناح نباید بر اساس آموزههاى اسلامى در این عرصه بداخلاقى ظاهرشوند و این نهایت بداخلاقى است که ما پاى مسائل شخصى و خانوادگى رقیب را به وسط و رسانهها بکشانیم و با هدف ضربه به رقیب با آبروى اشخاصى که در اردوگاه مقابل هستند بازى کنیم.. نظیر اتفاق بسیار زشتى که در مورد ازدواج دوم یکى از وزراى سابق افتاد، بیانات مشعشع این صاحب فکر جوان!! درباره ادامه روند توقیف مطبوعات شنیدنى است. از آنجا که سخنان این دولتمرد را نیازى به شرح نیست متن بیانات رامى آورم و پس از طرح چند سوال وارد مطلب اصلى این نوشته مىشوم.. جوانفکر در مصاحبه اخیر خود با ایلنا درباره توقیف مطبوعات گفته است: توقف انتشار چند روزنامه کم شمارگان که در مواقعى از زمان خودشان دست از انتشار کشیده بودند و بسیارى از مردم حتى اسم آنها را نشنیده بودند مترادف با تحدید فضاى رسانهاى کشور نیست.
آن پرسشها این است:
– اگر آنگونه که سخن گفتهاید دولت روزنامههاى در حال تعطیل را توقیف کرده است ! آیابهتر نبود دولت اجازه مىداد خودشان به تعطیلى تن در بدهندو ننگ توقیف این نشریات را در کارنامه خود نمىپذیرفت؟
– کار به کجا رسیده که دولت دهم؛ مخالفت و نقادى و… چنین روزنامههایى غیر فعال و در حال نیمه تعطیل را بر نمىتابد ؟
– اگر مردم به این روزنامهها آنقدر بىتوجهند که حتى نامى از آنها راهم نشنیدهاند اولیاى دولت نهم نگران تاثیر مطالب آنها بر کدام مردمند؟!
-اگر محدودکردن فضاى رسانهها فقط شامل حال مطبوعات کم تیراژ است فیلتر کردن رسانههاى مجازى منتقد در چه راستایى است؟لابد واحتمالا از سر دلسوزى براى مردم است تا وقت خود را به هدر ندهند و مقالات ونقدهای پرت وپلاى این سایتها رانخوانند!!
تشکر میکنم از جناب آقای دکتر رجایی از نقد و بررسی خوب ایشان . بنده به شخصه در مورد ایشان به گونهایی دیگر فکر میکردم آن هم به خاطر ارتباط ایشان با افرادی که حرفهای ایشان را مورد نقد قرار میدهند به گونهایی که از ایشان را ترک و خبری از جناب آقای دکتر رجایی نمیگیرند بسیار خوشحال شدم ، خواهشمندم جناب آقای دکتر رجایی هم چنان ادامه دهند . با تشکر