سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic

فلسفه‌ خطبه‌هاى نماز‌جمعه

چکیده :آقاى جنتى به چه مجوز شرعى و قانونى تهمت‌هاى فتنه‌گري، آمريکايى بودن و بازگرداندن اسلام را به دوران طاغوت به اين گروه معترض مى‌چسبانند و مى‌گويند اگر دستگاه قضايى در مقابل فتنه‌گران سست رفتار کند، خيانت کرده...


*محمدتقى فاضل میبدى،حیات نو:با تاسف باید گفت هنوز فلسفه نمازجمعه براى برخى خطیبان روشن نیست و معنا و مفهوم برخى آیات و مسائل را درست در نیافته‌اند. «دعوت مردم به شتاب کردن در ذکر خداوند یعنى شتاب کردن در بخشیدن آرامش روحى و روانى به جامعه.» به نظر مى‌رسد جناب آقاى جنتى و برخى همفکران وى هر وقت خطابه مى‌کنند جز جنگ و جدل و داغ و درفش براى مخالفین فکرى و سلیقه‌اى خود چیزى در آستین ندارند. خطیب محترم در نیافته است که میلیون‌ها انسان در این مملکت نه تنها به برخى سخنان و سیاست‌هاى ایشان که خط ‌ مشى سیاسى و فرهنگى دولت را نمى‌پسندند‌ و مى‌خواهند از راه مسالمت‌آمیز و قانونى برخى مشکلات درونى حاکم بر جامعه را از بوته نقد بگذرانند و مملکت را در راه صلاح و سعادت هدایت کنند و البته این از حقوق مسلم شهروندان است. جنبش سبز در ایران جنبشى برانداز نیست.

آقاى جنتى به چه مجوز شرعى و قانونى تهمت‌هاى فتنه‌گری، آمریکایى بودن و بازگرداندن اسلام را به دوران طاغوت به این گروه معترض مى‌چسبانند و مى‌گویند اگر دستگاه قضایى در مقابل فتنه‌گران سست رفتار کند، خیانت کرده است. این چه نوع خطابه‌اى است که یک روحانى براى دستگاه قضایى کشور که در قانون مستقل است، خط و مشى تعیین مى‌کند؟ یعنى اگر دستگاه قضایى به این نتیجه برسد که باید برخى متهمان را آزاد کند به نظر آقاى جنتى دستگاه قضایى خلاف و خیانت کرده است؟

خطیب محترم تهران سزاوار است بداند که جنبش سبز در ایران جنبشى برخاسته از درون نظام و در عین حال باورمند به اصل نظام و چارچوب قانون اساسى است. کسانى که اتهام‌براندازى نظام را به این افراد مى‌چسابنند، گناه بزرگى مرتکب شده‌اند، چرا که قانون اساسى جمهورى اسلامى ایران به معترض این حق را داده تا اعتراض خود را به شیوه مسالمت‌آمیز بیان کند. چرا خطیب محترم در خطابه خود مى‌خواهد با هشدار و تهدید با این جریان مواجه شود اگر در روز ۱۳ آبان گروهى به عنوان جنبش سبز بخواهند این روز را گرامى بدارند در عین محکومیت سیاست‌هاى ظالمانه گذشته آمریکا در ایران، اعتراضات خود را با برخى سیاست‌هاى فعلى به شکل قانونى بیان کنند، باید هشدار داد؟

جناب جنتى بداند اعتراض قانونى مردم چیزى نیست که با هشدار و برخورد فرو بنشیند. این نوع سخن گفتن به جز اینکه آتش خشم را در بخش‌هایى از جامعه شعله‌ور کند، اثرى ندارد.

چرا برخى آقایان در خطبه‌هاى خود با مردم همسو نمى‌شوند تا بدانند و ببینند این گره فرو بسته چگونه گشودنى است.

خطیب محترم تهران در جایى دیگر به طور مطلق از سیاست‌هاى اقتصادى دولت و طرح هدفمند کردن یارانه‌ها دفاع مى‌کند و تلویحا دولت‌هاى گذشته را نقد مى‌کند که چرا این تغییر را زودتر اعمال نکردند. خطیب محترم در این زمینه با چند مشاور و کارشناس اقتصادى به مشاوره نشسته تا از صحت آنچه گفته‌اند مطمئن باشند؟ بپذیریم که مسائل اقتصادى بسیار پیچیده و تخصصى است.

این‌گونه مسائل را نمى‌توان در خطبه‌اى به صورت دستورى حل کرد. سوال آن است که آقاى جنتى چندبار در خطبه‌هایشان گلایه‌هاى مراجع را از دولت طرح کردند؟ چرا واقعیت‌هاى جامعه از نگاه ایشان پنهان مى‌ماند؟ به نظر مى‌رسد خطیب محترم لازم است با مرور در آیات و روایات، فلسفه نماز جمعه را دوباره مرور کنند تا ایراد پاره‌اى از خطبه‌ها باعث اختلافات در جامعه نشود.

* عضو مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.