کارشکنی اصولگرایان در انتخابات خانه احزاب
چکیده :ناکامان اين ماراتن نهايي، اصولگراياني بودند که به جاي رعايت قواعد بازي و تبريک به رقيب پيروز، ترجيح دادند اصل انتخابات را زير سوال...
اعتماد:اصولگرایان عضو خانه احزاب قواعد بازی سیاسی را برنتافتند و به محض مشخص شدن شکست قطعی در ماراتن احزاب، بازی را بر هم زدند و خواستار برگزاری مجدد انتخابات خانه احزاب شدند. این اتفاق پس از آن رخ داد که اصلاح طلبان توانستند در روز جمعه هفته پیش اکثریت مطلق کرسی های این نهاد صنفی را به خود اختصاص دهند. روز جمعه دو هفته گذشته، آوردگاه احزاب سیاسی، شاهد برگزاری انتخابات صنفی بود تا اعضای شورای مرکزی این نهاد صنفی برای دو سال آینده انتخاب شوند. اما پس از برگزاری انتخابات، نتایج چندان به مذاق اصولگرایان خوش نیامد چون برنده انتخابات مذکور اصلاح طلبانی بودند که در سایر انتخابات سیاسی به لحاظ وجود فیلترهای متعدد برای حضور در ماراتن شانسی نداشتند اما این بار اصلاح طلبان توانستند در انتخاباتی آزاد و به دور از هرگونه نظارت استصوابی برنده نهایی باشند. و زمانی که نتایج برآمده از این حضور مشخص شد اصلاح طلبان یک به یک به یکدیگر تبریک می گفتند اما ناکامان این ماراتن نهایی اصولگرایانی بودند که به جای رعایت قواعد بازی و تبریک به رقیب پیروز، ترجیح دادند اصل انتخابات را زیر سوال ببرند. بنابراین در اولین گام مشروعیت انتخابات برگزار شده از سوی اصولگرایان مخدوش شد و بسیاری آن انتخابات را غیرمشروع قلمداد کردند. به ترتیبی که احمد کریمی اصفهانی دبیرکل جامعه انجمن اسلامی اصناف و بازار این انتخابات را غیرمشروع خواند.این واکنش از سوی اصولگرایان در حالی صورت گرفت که این جناح سیاسی همواره اصلاح طلبان را به عدم رعایت قواعد بازی متهم می کرد و از آنان خواست به نتایج انتخابات ریاست جمهوری احترام بگذارند. اما درست هنگامی که نتایج انتخابات خانه احزاب مشخص شد، این افراد «رسوم» را به کناری گذاشتند و انتخابات را باطل خواندند و حتی بادامچیان به عنوان عضو کمیسیون ماده ۱۰ احزاب به طور صریح تاکید کرد انتخابات خانه احزاب باطل خواهد شد. قائم مقام حزب موتلفه اسلامی به اخطار قبلی این کمیسیون به رئیس سابق خانه احزاب اشاره کرد و گفت؛ انتخابات و مجمع اخیر خانه احزاب غیرقانونی بوده و در جلسه بعدی کمیسیون ماده ۱۰ ابطال خواهد شد. اسدالله بادامچیان با اشاره به اینکه احزاب اصولگرا از مهلت ارائه شده از سوی کمیسیون ماده ۱۰ احزاب به خانه احزاب برای رعایت مسائل قانونی اطلاع نداشتند، گفت؛ بنابراین برگزاری مجمع عمومی به طور غیرقانونی صورت گرفته و حال که مشخص شده این مجمع بدون حضور نماینده وزارت کشور و نظر موافق کمیسیون ماده ۱۰ و با عدم رعایت موازین قانونی تشکیل شده، نمی توان به نتایج آن متعهد بود.وی که خود در دوره دوم شورای مرکزی خانه احزاب ایران نایب رئیس بوده است، تاکید کرد؛ طبیعتاً باید انتخابات دوره چهارم شورای مرکزی و مجمع عمومی خانه احزاب تکرار شود. قائم مقام حزب موتلفه اسلامی تاکید کرد؛ در مجمع جدید ضروری بود نقد و بررسی عملکرد دوره قبل خانه احزاب صورت بگیرد اما این گونه نشد. علاوه بر این در مورد مسائل مالی خانه احزاب نیز اختلاف نظرهایی بین وزارت کشور و خانه احزاب وجود دارد و همچنین هویت اصلی خانه احزاب که باید خانه همه احزاب جمهوری اسلامی ایران باشد، از بین رفته است.
اسدالله بادامچیان در حالی اصل انتخابات را زیر سوال برد که بسیاری از اعضای خانه احزاب این انتخابات را انتخاباتی سالم مبتنی بر اصول و قوانین ذکر کردند. البته زمانی که انتخابات پایان یافت و واکنش غیرمتعارفی از سوی کریمی اصفهانی به وجود آمد، موسوی تبریزی رئیس سابق خانه احزاب که پس از هشت سال از ریاست کناره گیری کرد، این سوال را مطرح کرد که چطور آقای کریمی اصفهانی در انتخاباتی که از نظر ایشان مشروع نیست، شرکت می کنند. این اظهار نظر موسوی تبریزی از سوی حسین کاشفی عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت نیز مورد تایید قرار گرفت.
حسین کاشفی در گفت وگو با «اعتماد» از سناریوی اصولگرایان پرده برداشت و گفت؛ آقای بادامچیان خودشان در مجمع شرکت کرده اند. حال اگر ایشان از موضع یک عضو عادی سخن می گویند، باید موضع خود را به عنوان رقیب مشخص کنند. در غیر این صورت مواضع کمیسیون ماده ۱۰ احزاب باید از طریق دبیر کمیسیون اعلام شود و ایشان نمی توانند در مقام داوری قرار گیرند. حتی اگر تخلفی انجام شده، باید در قالب تذکر و اخطار باشد زیرا ایشان در جایگاهی نیستند که یک طرفه بحث ابطال را مطرح کنند. عضو منتخب دور پنجم شورای مرکزی خانه احزاب بار دیگر بادامچیان را خطاب قرار داد و افزود؛ آقای بادامچیان در دور چهارم که به عنوان عضو علی البدل انتخاب شد، هیچ اظهارنظری در مورد انتخابات انجام نداد اما ایشان رفتاری شبیه این رفتار را در انتخابات دور سوم نیز انجام دادند و پس از عدم راهیابی به شورای مرکزی، خواستار ابطال انتخابات شدند. بنابراین توصیه ما به ایشان این است که قواعد بازی سیاسی را رعایت کنند و آن چیزی که اصلاح طلبان را با آن متهم می کنند حداقل خود آن را رعایت کنند. چنین موضعی مورد تایید فاطمه راکعی نیز قرار گرفت. فاطمه راکعی که دبیرکل زنان نواندیش مسلمان و عضو شورای مرکزی خانه احزاب است این سوال را از بادامچیان پرسید که اگر این خانه احزاب دارای مشکل قانونی است، چرا آقای بادامچیان عضو این خانه شده است؟
وجاهت قانونی
این موضع گیری از سوی اسدالله بادامچیان در حالی صورت می گیرد که بسیاری کمیسیون ماده ۱۰ احزاب را فاقد وجاهت برای ابطال انتخابات عنوان می کنند. علی باقری دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب دولت خاتمی با اشاره به سابقه فعالیت این کمیسیون تصریح کرد؛ کمیسیون ماده ۱۰ احزاب زمانی به انتخابات یک تشکل اجازه ورود پیدا می کند که معارضی وجود داشته باشد و از این انتخابات شکایت کند. که البته کمیسیون باید این مساله را پس از طرح شکایت مورد بررسی قرار دهد و آن را با اساسنامه تطبیق دهد هرچند لزومی ندارد این انتخابات به تایید خانه احزاب نیز برسد. علی باقری در ادامه افزود؛ کمیسیون به هیچ وجه نمی تواند با استناد به دلایل غیرموجه در انتخابات دخالت کند. اگر دلایل «متقن» وجود نداشته باشد، این انتخابات به تایید خواهد رسید در حالی که آقای بادامچیان به عدم حضور نماینده وزارت کشور استناد می کنند که چندان معتبر نیست زیرا عدم حضور این نماینده برای ابطال انتخابات کافی نیست. به هر حال به قاعده و طبق روال این نماینده دعوت شده حال اگر نماینده وزارت کشور خود حضور نیافته است، کوتاهی از سوی وزارت کشور صورت گرفته. البته مواضع آقای بادامچیان مسبوق به سابقه است همچنان که در انتخابات دور سوم ایشان شکست را برنتافتند و خواستار ابطال شدند. اظهارنظر علی باقری که تجربه حضور در کمیسیون ماده ۱۰ احزاب را دارد، در تقابل با سخنان حمیدرضا فولادگر نماینده عضو کمیسیون ماده ۱۰ احزاب قرار گرفت. وی در گفت وگو با «اعتماد» اختیار ابطال انتخابات مجمع را در حوزه وظایف این کمیسیون عنوان کرد و گفت؛ در انتخابات اخیر شبهه غیرقانونی بودن مطرح شد و حتی نامه یی خطاب به خانه احزاب به نگارش درآمد. به هر حال این شبهات در جلسه کمیسیون مورد بررسی قرار می گیرد و در جلسه چهارشنبه این هفته در مورد آن تصمیم گیری می شود.
سخن آخر
چنین موضع گیری از سوی اعضای اصولگرا یک «عهدشکنی» آشکار محسوب می شود زیرا در قواعد بازی سیاسی رعایت اخلاق سیاسی و پذیرش شکست یک اصل است. با این وجود اعضای اصولگرا این اصل را رعایت نکردند و مشروعیت انتخابات را زیر سوال بردند و خواستار ابطال آن شدند. به نظر می رسد نوع رویکرد دوستان اصولگرای عضو خانه احزاب عامل این رویگردانی شده است و این مساله به تایید بسیاری از اعضای خانه احزاب نیز رسید. یک منبع آگاه عضو خانه احزاب که سابقه ۱۰ ساله در این تشکل دارد، اظهار داشت؛ نمی خواهند قبول کنند در بین احزاب پایگاهی ندارند، زیرا ایشان در طول این چهار سال نه تنها خدمتی به احزاب نکردند بلکه موجب شدند یارانه احزاب قطع شود و خانه احزاب هر روز محدودتر شود و در نهایت صدور مجوز احزاب کاهش یابد و همین استراتژی موجب شد اعضای خانه احزاب روی خوش نشان ندهند، چون آقایان هیچ دلبستگی به خانه احزاب و تشکل های سیاسی ندارند اما متاسفانه به رغم ادعای خود رفتاری همانند دور سوم را تکرار کردند و خواستار ابطال انتخابات شدند. بنابراین اعضای خانه احزاب آنها را حذف کردند که البته چندان به مذاق آنها خوش نیامده است.
Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوستهی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085