سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » “چاپخانه ها در غیاب روزنامه ها دنبال مشتری می گردند”...

“چاپخانه ها در غیاب روزنامه ها دنبال مشتری می گردند”

چکیده : روزنامه سرمایه- در اغلب بحث هایی که درخصوص وضعیت فعلی مطبوعات کشور و عدم ثبات شغلی در این زمینه از طرف کارشناسان و صاحب نظران این حوزه عنوان می شود، اغلب تاثیر این ناامنی و فضای متزلزل بر صنعت چاپ مطبوعات در سایه قرار گرفته و مشکلات این صنعت گویی جز از طرف صاحبانش، مورد...


 روزنامه سرمایه- در اغلب بحث هایی که درخصوص وضعیت فعلی مطبوعات کشور و عدم ثبات شغلی در این زمینه از طرف کارشناسان و صاحب نظران این حوزه عنوان می شود، اغلب تاثیر این ناامنی و فضای متزلزل بر صنعت چاپ مطبوعات در سایه قرار گرفته و مشکلات این صنعت گویی جز از طرف صاحبانش، مورد توجه ویژه قرار نمی گیرد. در این زمینه و در آستانه روز صنعت چاپ با محمدرضا جندقی یکی از پیشکسوتان این صنعت گفت وگویی انجام داده ایم که می خوانید.

صنعت چاپ مطبوعات در این سال ها نسبت به شاخص های جهانی چقدر توسعه داشته است؟
وضعیت ما اصلاً قابل مقایسه با کشورهای توسعه یافته نیست.
اغلب دستگاه های ما قبلاً توسط آن کشورها استفاده و بعد به ما فروخته شده است. اما در مقایسه با وضعیت گذشته خودمان، وضع بهتر شده است. مثلاً به نسبت ۱۵ سال پیش ما الان چاپ های مختلفی مثل چاپ روی کاغذ گرم های پایین را داریم و اگر فایل نشریات خوب باشد، چاپخانه ها نسبتاً چاپ خوبی ارائه می دهند.

چاپخانه ها چقدر تحت تاثیر عدم ثبات مطبوعات قرار می گیرند؟
در واقع این ناامنی شغلی بزرگ ترین مشکل چاپخانه های ماست. چون هرگز نمی شود برای آینده برنامه ریزی کرد. بنابراین هیچ نگاه بلندمدتی در این صنعت نمی تواند وجود داشته باشد. ممکن است چاپ یک نشریه نه چندان جذاب در مدت کوتاهی چند برابر شود و از آن طرف هم هر لحظه امکان توقیف آن نشریه وجود دارد. در واقع استاندارد لازم در این زمینه وجود ندارد.

کیفیت و نوع دستگاه های چاپ امروز چگونه است؟
در حال حاضر دستگاه های جدیدی وارد کار شده و ما چه به لحاظ چاپ روزنامه و چه چاپ تجاری، وضعیت بهتری داریم. به طوری که گاه از کشورهای منطقه نیز سفارش هایی را دریافت می کنیم.

از نظر آموزش آکادمیک در دانشگاه ها این صنعت در چه وضعیتی قرار دارد؟
تا جایی که من اطلاع دارم این رشته در دانشگاه علمی کاربردی تدریس می شود ولی ما به صورت تجربی وارد این کار شدیم و من اطلاع چندانی از وضعیت آموزشی ندارم.

خب چقدر از این نیروهای آموزش دیده وارد بازار کار می شوند و آیا نیروهای متخصص فعلی را این افراد تشکیل می دهند یا همان نیروهای تجربی قبلی؟
در اکثر چاپخانه هایی که من سر می زنم عمدتاً نیروهای تجربی قبلی هستند. البته در برخی چاپخانه ها که کارهای نفیس تری چاپ می کنند نیروهایی هم هستند که سواد آکادمیک دارند یا در نمایشگاه های خارجی حضور داشته اند. اما ما در زمینه اپراتورهای متخصص هنوز مشکل داریم و کار کردن با دستگاه ها نیاز به کار و شناخت تجربی دارد. الان ما برای دستگاه های پیشرفته ای که وارد می شود اپراتور مناسب نداریم.

از نظر اقتصادی آیا بخشی از مشکلات چاپ به همان وضعیت متزلزل مطبوعات برمی گردد یا اینکه موارد دیگری رانیز می توان در این زمینه موثر دانست؟
مسلماً مشکل اصلی چاپخانه ها به همین عدم ثبات شغلی برمی گردد. الان خیلی از چاپخانه ها هستند که مشتری لازم را ندارند. مثلاً شما در نظر بگیرید که بسته شدن دو روزنامه «صدای عدالت» و «اعتماد ملی» چه تاثیری می تواند روی چاپخانه های آنها بگذارد. من چاپخانه هایی را دیده ام که تلفن می زنند و دنبال مشتری می گردند. الان قیمت ها به نسبت سال گذشته به گونه ای است که می شود با هزینه کمتری نسبت به سال قبل کاری را به چاپخانه سپرد. ما اول باید در این زمینه به ثبات برسیم و بعد بتوانیم در خصوص دیگر مشکلات حرف بزنیم.

آیا چاپخانه ها در دوره رکود امکان این را دارند که به چاپ در زمینه های دیگری غیر از مطبوعات بپردازند؟
نه، چون چاپ ما تنها برای مطبوعات طراحی شده است و امکان جایگزین کردن موارد دیگر نادر است. به همین خاطر چاپخانه ها ی ما خیلی آسیب پذیر هستند و در برخی موارد ممکن است حتی منجر به تعطیلی چاپخانه ها شود.



Deprecated: File پوسته بدون comments.php is deprecated since version 3.0.0 with no alternative available. لطفاً یک قالب comments.php در پوسته‌ی خود قرار دهید. in /var/www/html/kaleme.com/wp-includes/functions.php on line 6085

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.