دسته: گفتار

  • اِلّا رسول‌الله؟!

    رسالت را نمی‌توان به قواعد تجارت آلود! جامعه‌ای که پیامبری هم در آن قیمتی مادی دارد نخست می‌بیند که دعوتِ پیامبرانه چند می‌ارزد؟ اگر کسی از راه رسید و با معارف‌اش منافعِ جماعتی را تهدید کرد، باید دید قیمتِ رسالت‌اش چند است تا أجرش را بردارد و برود؛ یا بماند و کوتاه بیاید.

  • ما علوم انسانی خوانده ها در ایجاد احساس یأس و بسته بودن افق ها نقش بسیار موثری بازی می کنیم

    شما حجم کثیری از آثار مکتوب را در قبل از انقلاب می بینید که همه آنها را مهندسان و پزشکان نوشته اند، ولی بعد از انقلاب رشته های علوم انسانی در ایران گسترش خیلی زیادی پیدا کرد و هم فعالان سیاسی و هم دانشمندان حوزه علوم انسانی یک دفعه فضا را اشغال کردند؛ از سطوح…

  • مِهر محمدی (ص)

    ظهور مهر محمدی (ص) در هدایت فکری و تکامل روحی و نیز تعامل در این غایت است ، و نه جهاد و تهاجم که متاسفانه بسبب بدرفتاری و خشک اندیشی تکفیری های عصر حاضر چون وهابیت ، القاعده ، داعش و طالبان ؛ “سکه رایج اسلام” به تهاجم و خونریزی و خشونت ضرب شده !

  • مدافعان اسلام وارونه

    و از پیش بینی حضرت امیرالمومنین (ع) در مورد آینده اسلام خوف ناک باشیم که در خطبه ۱۰۷ نهج البلاغه فرمودند: «اسلام را چون پوستینی وارونه خواهند پوشید./لُبِسَ الإِسْلاَمُ لُبْسَ الْفَرْوِ مَقْلُوباً »

  • طالبان، توسعه و مسئولیت ما

    حاکمیت طالبان بر افغانستان، کشورهای قدرتمند (آمریکا، روسیه، چین) را – ‌‌‌هر یک به‌شیوه‌ای متفاوت ‌- منتفع خواهد کرد و البته بیش از همه کلیّت تمدن غرب از آن سود خواهد برد. با تشکیل امارت اسلامی طالبان، تمدن غرب دو سود عمده خواهد برد.

  • ارزش وطندوستی با خوانش آزادی

    فرزند مسعود از پدرش و بسیاری رهبران افغانستان بازتر هم هست. با ضرورت دموکراسی آشنا شده و حقوق بشر را نه به عنوان صنعت که به عنوان ارزش پذیرفته برای همین در پاسخ به خبرنگاری گفت چه اشکال دارد جان آدمی فدای ارزشهایی چون دموکراسی و آزادی شود؟ این تعهد عمیق به ارزش آزادی است.

  • عِرض خود می بری و زحمت ما می داری

    به رئیس حفاظت اطلاعات گفتم به او بگو بعد از ۵۵ سال که بازداشت ها و حبس کشیدن هایم در زمان استبداد چکمه و نیز در دوران استبداد نعلین تکرار شده، راه های متعدد ارسال گزارش ها و تحلیل هایم به بیرون از زندان را به خوبی بلد هستم.

  • فرصت‌طلبی یا اصلاح‌طلبی؟

    پرسش این است که آیا می‌توان بین این دو اصلاح‌طلبی نقطه مشترکی پیدا کرد یا خیر؟ من گمان دارم اگر صداقتی بین هر دو دسته باشد، لااقل در زمینه‌هایی مانند مبارزه با تبعیض، فساد، فقر، بیکاری، تورم و همچنین حفظ تمامیت ارضی می‌توان به وجوه مشترکی دست پیدا کرد.

  • اصلاحات ساختاری یعنی چه؟

    ساختار، مفهومی‌ست سیاسی و جامعه‌شناختی که ناظر به مناسبات و تنظیمات نسبتاً پیچیده و قواعدی متصلب و نامرئی است که رفتار مرئی ما را تعیّن می‌بخشد. بر این اساس می‌توان گفت هر ورودی به ساختار، یک خروجی خاص را به‌دنبال خواهد داشت حال آنکه در شرایط غیرساختارمند و آنومیک مشخص نیست ورودی‌های به ساختار چه…

  • منافع ملی ایران و حمایت از جبهه مقاومت پنجشیر در افغانستان

    ایران و آمریکا برروی ایجاد یک جمهوری در افغانستان هم نظر بودند و در مقابل پاکستان که می‌خواست نظام دیگری در این کشور پا گیرد مخالفت کردند. آمریکا بیش از بیست سال در افغانستان ماند و نهایتا به شکلی از این کشور خارج شد که اعتراضات بسیاری را در سطح بین المللی برانگیخت.

  • علل و پیامدهای ناامیدی اجتماعی و روش های مقابله با آن (۲)

    وقتی مانعی پیش روی افراد باشد و به این باور برسند که امکان برداشتن مانع نیست دو راه پیش رو دارند.یا باید مسیر خود را تغییر دهند یا باید زندگی پشت مانع را بپذیرند.تغییر مسیر نیازمند شرایط و امکاناتی است که غالبا اعضای یک جامعه از آن برخوردار نیستند و به همین دلیل پذیرش و…

  • باز تولید “تحجر سیاسی” با اتکاء به “فقه طالبانی”

    همه این خلاف های فقهی این عناصر عقب افتاده و متحجر از آنجا نشأت گرفته که فقه شان مستند به ؛ انبوهی از احادیث جعلی و دروغین است . و در آن مواردی هم که حدیث ندارند ، دست آویزشان ؛ “قیاسات خشن” و غیرانسانی است که نام “اجتهاد” بر او میگذارند.

  • اخراج و یا زمینه مهاجرت نخبگان آسیب به آبروی کشور و منافی با مکتب تشیّع است! آمار مهاجرت سه هزارپزشک و اخراج ۷۰ استاد از دانشگاه قابل گذشت نیست!

    استاد مطهری بعد از اینکه سجده فرشتگان بخاطر علمِ آدم دانسته و علم را فطرتاً مقدس معرفی میکند ، میگوید؛ آدم بی سواد در تمدن مشارکتی ندارد و حتی جزء جامعه نیست و از افکار عمومی به حساب نمی آید . چرا اکثر مسلمین در تمدن شریک نیستند ولی یهودیها با کمی عدد بیشتر شرکت…

  • از فاتحان قلعه های فخر تاریخ/ تا فاتحان گوژپشت و پیر

    تاریخ این ایام را هر کس که می خواند، جز این سخن از ما نمی راند. داستان مردمانی از تبار مهر از تبار نیکی و نور که دیر زمانیست دل به تاریکی شب سپرده اند…

  • جامعه ایران در دهه ۱۳۹۰؛ نابرابری بیشتر در کنار سفره کوچک‌تر

    چینی‌ها، به برکت رشد افسانه‌ای شان در ۴۰ سال گذشته، از دوزخ فقر به رفاه نسبی رسیده‌اند و، در این شرایط، شکاف طبقاتی و افزایش شمار میلیاردرها برایشان بسیار قابل تحمل‌تر از محرومیت‌های شدیدی است که در زمان ریاست «صدر مائو» تقریباً تمام جامعه چین را، به استثنای قشر کمی مرکب از صاحب امتیازان کمونیست،…

  • بخشی از دست پنهان

    بشر نمی‌توانست درمان را به ماه‌ها و سال‌های بعد موکول کند. در نتیجه طبیعی بود که برای بیماران باید دارو تجویز شود. برخی از داروها آمد و رفت. تصور می‌شد موثر است، پس از مدتی از گردونه تجویز حذف شدند. ترکیبی از داروهای بیماری‌های مشابه را تجویز کردند.

  • دستی پشت پرده در حال رقم زدن این وضعیت است/ موج پنجم کرونا در حال درو کردن مردم است

    ضدیت با علم پزشکی را در پوشش فقه ادامه می‌دهند و سمینار پروتکل‌های فقهی مدیریت کرونا برگزار می‌کنند و ماسک هم نمی‌زنند.

  • همدلی با مقاومت پنجشیر: زبان مهم است یا ارزش آزادی؟

    زبان به مثابه کانال انتقال ارزش با منظومه فکری من ارتباط برقرار میکند تا بین” پنجشیر ” و مردم تحت ستم طالبانیسم که فراتر از یک قوم و ملت نمود تفکری است که تکثر را به رسمیت نمیشناسد ارتباط برقرار کنم. در نتیجه به کمک زبان، پنجشیری تحت ستم میشود ایرانی تحت ستم. مبارزه آنها…

  • بازنشر/ شکنجه و شکنجه گران

    شکنجه یک واژگون است،در، زیر شکنجه، چهرهٔ جهان بین زیبا و زشت، خوب و بد در نوسان است.شکنجه درجهان به شکلی امروزه، شیوه ای آسیب رسان است، که وظیفه اصلی آن،علاوه بر اعتراف و ‌اطلاعات گرفتن، یک نوع فرهنگ زدایی است، که انسان را، به صورت موجودی توده وار تنزل می دهد

  • تنهای ایستاده در پنجشیر

    تنگه پنجشیر تنهای تنها ایستاده و احمد مسعود همان که گفت “مذاکره میکنیم اما آرمانمان را نمی فروشیم” رهبر اقلیتی کوچک با سلاحهای اندک و ایمانهای بزرگ است که حرفش مشخص است: اعمال قدرت مطلقه فرمی از خشونت است و زیستن در چنین فضایی حتی اگر جنگی هم نباشد به معنای صلح نیست.