سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » سوریه، سرزمینی چندپاره که در باتلاق جنگ داخلی در حال غرق شدن است...
» آخرین اخبار سوریه، از جنگ چریکی در حمص تا نشست بی‌نتیجه مخالفان در ترکیه

سوریه، سرزمینی چندپاره که در باتلاق جنگ داخلی در حال غرق شدن است

چکیده :دو سال پس از آغاز اعتراضات مردمی، سوریه به کشوری چند پاره تقسیم شده است. بشار اسد و ارتش و شبه نظامیان داخلی بخشی از این کشور را در کنترل دارند و گروه های مختلف مخالفان نیز بخش های دیگری را در اختیار گرفته اند. ماموریت اخضر ابراهیمی کوچک‌ترین ‌امیدی به ارمغان نیاورده و رییس اتحادیه عرب ناامیدانه خواستار آن شده که سازمان ملل در سوریه اعلام آتش‌بس کند. مذاکرات مخالفان برای تشکیل دولت موقت در نشست دو روزه استانبول هم بی حاصل مانده و در واقع به شکست انجامیده است....


کلمه – گروه بین الملل: دو سال پس از آغاز اعتراضات مردمی، سوریه به کشوری چند پاره تقسیم شده است. بشار اسد و ارتش و شبه نظامیان داخلی بخشی از این کشور را در کنترل دارند و گروه های مختلف مخالفان نیز بخش های دیگری را در اختیار گرفته اند. روز سه شنبه ۳ بهمن شبکه الجزیره اعلام کرد که مذاکرات مخالفان برای تشکیل دولت موقت و پایان دادن به اختلافات داخلی به ویژه با کردها بدون دستیابی به توافق پایان یافت.

به گزارش کلمه، نشست دو روزه مخالفان سوری در استانبول ترکیه با حضور 60 تن از رهبران مخالفان در حالی پایان یافت که کارشناسان مسائل سوریه معتقدند این نشست نتیجه خاصی به دنبال نداشته و در واقع شکستی برای مخالفان محسوب می‌شود. قرار بود در این نشست مقدمات تشکیل دولت موقت سوریه فراهم شود به گونه‌ای که دولت جدید از حمایت بین‌المللی چه از لحاظ سیاسی و چه از لحاظ نظامی برخوردار باشد.

اما تلاش برای رسیدن به توافق ادامه دارد. روز سه شنبه، معاذ الخطیب رئیس ائتلاف ملی مخالفان سوریه، ترکیه را به مقصد قطر ترک کرد تا بتواند نظر مثبت مقامات قطر برای کمک‌های مالی به مخالفان را جلب کند.

ائتلاف ملی سوریه در نشست استانبول تصمیم گرفته که در مناطق تحت کنترل شورشیان این کشور، دولتی انتقالی تشکیل دهد. این تصمیم مخالفانی نیز دارد که به احتمال بمباران هوایی مناطق یاد شده اشاره می‌کنند و آن را عجولانه و زودرس می‌خوانند. آن‌ها یادآوری می‌کنند که شرایط کنونی سوریه با اوضاع لیبی در سال ۲۰۱۱ فرق دارد که ناتو از مناطق تحت کنترل شورشیان حمایت می‌کرد.

ائتلاف ملی سوریه اعلام کرد که وظیفه بررسی طرح تشکیل دولت انتقالبی را به کمیته‌ای شش نفره محول کرده تا نتیجه را ظرف ده روز ارائه دهند. پیش‌تر از سوی اخوان‌المسلمین سوریه اعلام شده بود که اپوزیسیون این کشور نتوانسته در اجلاس سه روزه استانبول به توافقی برای تشکیل دولت انتقالی دست یابد. طبق گزارش‌های پیشین، اپوزسیون سوریه تنها توانسته بود کمیته‌های مختلفی تشکیل دهد که مامور حفظ گذرگاه‌های مرزی تحت کنترل شورشیان و کنترل درگیری‌های مسلحانه بین شبه‌نظامیان کرد و شورشیان عرب در شهر مرزی راس‌العین شده بودند.

آمادگی برای جنگ چریکی

همزمان با نشست مخالفان رژیم بشار اسد می‌کوشد واحدهای شبه‌نظامی تشکیل دهد تا در جنگ چریکی به مقابله با مخالفان مسلح برود. به گزارش خبرگزاری فرانسه، رامی عبدالرحمان، رئیس دیده‌بان حقوق بشر سوریه مستقر در لندن گفته است که رژیم سوریه به این نتیجه رسیده که واحدهای نظامی برای یک جنگ چریکی آموزش لازم را ندیده‌اند. به همین دلیل بشار اسد تصمیم گرفته است یک ارتش دفاع ملی تشکیل دهد. عبدالرحمان گفت که ارتش دفاع ملی قرار است کمیته‌‌های مردمی و شهروندان حامی دولت را یکپارچه کند.

سایت اینترنتی روسی راشا تودی گزارش داده که ارتش دفاع ملی به موازات ارتش عمل خواهد کرد و به واحدهای ارتش کمک خواهد کرد تا خود را بر روی عملیات رزمی متمرکز کنند. در حالی که واحدهای شبه‌نظامی وظیفه دارند از محله‌های شهری در برابر مردان مسلح مخالف دفاع کنند. گفته می‌شود که واحدهای جدید شبه‌نظامی در شهر حمص وارد عمل شده‌اند.

خروج اتباع روسیه

در همین حال، یک دیپلمات روس به بی بی سی گفته است که ۸۴ شهروند روسیه ساکن در سوریه، به زودی در دو پرواز از بیروت، پایتخت لبنان، به کشور خود بازگردانده می‌شوند. طبق گزارش‌ها، بسیاری از مسافران این پروازها را همسران و فرزندان اتباع روسیه تشکیل می‌دهند که در سوریه کار می‌کنند.

این دیپلمات روسیه گفته است که خروج این افراد، به دستور دولت روسیه صورت نگرفته و بخشی از طرح خروج اتباع روسیه از سوریه به شمار نمی‌رود. رسانه‌های لبنان گفته‌اند که تعداد اتباع روسیه که از طریق مرز لبنان از سوریه خارج شده‌اند، به ۱۵۰ نفر می‌رسد. این رسانه‌ها افزوده اند که چندین دستگاه اتوبوس‌ حامل شهروندان روسیه وارد فرودگاه بیروت شده است.

انتقاد بان کی‌مون از تسلیح طرفین نبرد در سوریه

در این میان، کمک‌های تسلیحاتی خارجی به طرفین مناقشه سوریه با انتقاد جدی دبیرکل سازمان ملل و اخضر ابراهیمی، فرستاده ویژه این سازمان روبرو شده است. سخنگوی بان کی‌مون اعلام کرده که او و اخضر ابراهیمی در دیدار روز دوشنبه خود در نیویورک مراتب نگرانی عمیق خود را از ارائه خدمات تسلیحاتی به طرفین نبرد در سوریه ابراز کرده و کمک‌های خارجی را عامل ادامه کشتار و خونریزی از سوی دولت و اپوزیسیون سوریه و ویرانی هرچه بیشتر این کشور دانسته‌اند.

بان کی‌مون و ابراهیمی همچنین از فقدان وحدت نظر و مشارکت قدرت‌های جهانی در روند تغییر اوضاع سوریه نیز ابراز تاسف کرده‌اند. قطعنامه‌های شورای امنیت علیه سوریه تاکنون سه مرتبه از سوی روسیه و چین وتو شده است. اپوزیسیون سوریه خواستار کناره‌گیری اسد است و هرگونه مذاکره با روسیه در مورد سرنوشت سوریه را منوط به این موضوع کرده، اما مسکو چنین شرطی را نمی‌پذیرد.

۶۰ هزار کشته و ۴ میلیون درمانده

طبق آمار سازمان ملل، از از زمان شروع اعتراضات مردمی در سوریه در ماه مارس ۲۰۱۱، بیش از ۶۰ هزار نفر کشته شده‌اند. حدود چهار میلیون سوری در شرایط اضطراری قرار دارند که دو میلیون نفرشان از شهرهای خود در به در شده‌اند. صدها هزار نفر نیز در پی جنگ داخلی به کشورهای همسایه گریخته‌اند.

قرار است اخضر ابراهیمی، نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، گزارش آخرین اقدامات میانجی‌گرانه خود را هفته آینده به شورای امنیت ارائه دهد. نبیل العربی، رییس اتحادیه عرب روز دوشنبه ۲۱ ژانویه از سازمان ملل خواست که در سوریه اعلام آتش‌بس کند. وی گفته که این فراخوان به آن دلیل است که ماموریت ابراهیمی کوچک‌ترین ‌امیدی به ارمغان نیاورد.


5 پاسخ به “سوریه، سرزمینی چندپاره که در باتلاق جنگ داخلی در حال غرق شدن است”

  1. کمینه گفت:

    تصویری ناخوشایند ازآینده ایران درصورتی که رهبر ازخر شیطان پائین نیاید، وابوابجمعی نادان حکومت اسلامی همچنان برصندلی قدرت بمانند.

  2. احسان گفت:

    حمایت مای و نظامی ایران این فاجعه را وه وجود اورده است که 100 % رقابت با همین سوریه فعلی در اینده برای ایران افتخار میشود!!!!!!!!!!!!!

  3. کا مران گفت:

    متا سفانه سی و چند سال است که بودجه کشور ما در سوریه هزینه می شود ( توریست زیارتی یک طرفه .اباد کردن قبر ستان های انجا توسط استانقدس و اداره اوقاف که از دهان مردم ایران کشیدند و قبر ستانهای ان جا را اباد کردند و نفت مجانی انتقال تکنو لو ژی مجانی و سر مایه گذاری های یک طرفه ملیاردی که سر نوشت ان سر مایه گذاری ها هم به باد فنا رفت و نابود شد و حالا پرداخت هزینه جنگ بین اقوام و معترضان به استبداد اسد توسط خا منه ای و دولت دست نشانده ) حالا هم سرمایه ما رفت و هم باید در جنایت های اسد دستمان به خون مردم سوریه الوده باشد خسرت دنیا و الاخره شده ایم . البته ما در تمام دنیا از این ندانم کاری ها ی رهبر و بی خردان حکو متی خسارت های جانی و مالی بسیار دیده ایم مانند لبنان فلسطین افغا نستان هرزو گوئین افریقا و امریکای لا تین که تبره تبره پول و دلار مردم ایران را بدون اجازه ان ها ولایت مطلقه زور و جهل و اخوند های کم سواد بی سواد و متحجر و رانت خور هزینه کردند و فر ستادند و هیچ نتیجه ای هم به دست نیامد جز انزوای کشور ما به عنوان تروریست پرور حالا نوبت خودمان هست که در این چاه جهل و باتلاق ندانم کاری این قشر و این قوم بی خرد فرو رویم و نابود شویم که نشانه های ان برای انسان های فرهیخته و مستفل بسیار روشن و اشکار است

  4. کا مران گفت:

    این قدر از این ملیارد ها در سوریه از اول انقلاب فر ستاده شده است که خدا می داند

  5. کا مران گفت:

    همه این ها و سرمایه گذاری های قبل از بین رفت و ما بقی هم نابود خواهد شد و مبارزان سوری که به حق علیه دیکتا توری اسد جنایت کار می جنگند به زودی رزیم جهل و استبدادی او را نابود خواهند کرد و یک تف در دست خا منه ای به جای طلب های ایران پس از پیروزی خواهند انداخت