سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic

مساله قاچاق و جمهوری اسلامی

چکیده :چطور ممکن است حکومتی که به اقتدار و امنیت خود متكي است نمي تواند طی این سالها باندهای مافیایی قاچاق مواد مخدر يا انسان را شناسایی و ريشه كن كند؟ در اینجا سوال برای عموم مردم مطرح شده که آیا احتمال این نیست که گزارشات و اخبار مبنی بر دخالت گروه‌هایی از قدرت در حمل و نقل مواد مخدر صحت دارد؟!...


اعظم طالقانی

به نام حق و دادخواهان حق

الذی جمع مالاً و عدده…(سوره همزه آیه 2)
(کسانیکه مال را جمع می کنند و حساب گری و سودجویی می کنند و می پندارند که مالش او را جاودان خواهد کرد.)

اخیراً مقامات نیروی انتظامی اعلام کرده‌اند که قاچاق انواع و اقسام مواد مخدر و مشروبات الکلی به ایران افزایش یافته است.(1) برخی دیگر از انواع مواد مخدر نیز در داخل کشور تولید و توزیع می‌شود. سود کلانی که از قاچاق مواد مخدر به جیب قاچاقچیان می‌رود تا جايي است كه از مردم کوچه و خیابان شنیده می شود اغلب اعضای باندهای مافیایی تا دهها میلیون تومان در هر روز درآمد دارند. اینکه برای مقابله با این بحران و جنايتكاران چه باید کرد یک روی سکه است، اما روی دیگر سکه افكار عمومي بر آنست كه بخش عمده‌ای از قاچاق مواد مخدر مربوط به جريانهاي وابسته به قدرت صورت می‌گیرد.

چطور ممکن است حکومتی که به اقتدار و امنیت خود متكي است نمي تواند طی این سالها باندهای مافیایی قاچاق مواد مخدر يا انسان را شناسایی و ريشه كن كند؟ در اینجا سوال برای عموم مردم مطرح شده که آیا احتمال این نیست که گزارشات و اخبار مبنی بر دخالت گروه‌هایی از قدرت در حمل و نقل مواد مخدر صحت دارد؟!

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی می‌گوید: «در سال تولید ملی، قاچاق انواع و اقسام میوه‌های لوکس خارجی به ایران افزایش یافته است.» (1) چندی پیش یکی از مسئولان سازمان میراث فرهنگی از افزایش قاچاق اشیاء تاریخی و باستانی کشور به اروپا خبر داده است.(2) مسئولان گمرک در گزارشات خود از «افزایش قاچاق محصولات الکترونیکی و لوازم خانگی و افزایش قاچاق تجهیزات دیجیتال، گوشی‌های تلفن همراه، انواع لپ‌تاپ و…گفته اند.»(3) به تازگی «مرکز پژوهشهای مجلس از رشد 500 درصدی قاچاق پوشاک خبر داد‌ و به دنبال آن خبردار شدیم که 60 هزار پرونده قاچاق پوشاک در قوه قضائیه تشکیل شده است. مدتی پیش در روزنامه جام جم خواندیم که معاون نظارت و بازرسي ستاد مركزي مبارزه با قاچاق كالاو ارز گفته است با اجراي هدفمندي يارانه ها قاچاق سوخت افزايش یافته است.» (4) سردار اسماعيل احمدي مقدم فرمانده ناجا هم قاچاق سوخت تا روزانه 1 ميليون ليتر را تایید کرده بود.(5) «همچنين طبق آمار اتاق بازرگانی روز به روز واردات انواع و اقسام کالاهای چینی به کشور بیشتر می‌شود. حتی گاهی خبر از واردات سنگ قبر، آفتابه و دسته بیل و دمپایی هم شنیده می‌شود.» (6) آیا نباید به موج این همه قاچاق در حوزه‌های مختلف اقتصادی ترديد نمود و آنها را از جانب سوء استفاده گران متصل به باندهای مافیایي پنداشت؟

از آن طرف موج تعطیلی کارخانجات بیداد می‌کند یک روز تعطیلی کارخانجات نساجی و لاستیک سازی، روزی دیگر تعطیلی سرامیک سازی و ذوب آهن و لوله سازی! هفته‌ای نیست که عده‌ای کارگر پشت در مجلس تجمع نکنند و از بیکاری و عقب افتادن حقوق نالان نباشند. کار به آنجا رسیده که محصولات و مایحتاجی را که روزی آنها را صادر می‌کردیم حالا با چند برابر قیمت به وارد کننده آنها تبدیل شده‌ایم. از آن دو و نیم میلیون شغلی که دولت وعده ایجاد آن را داده بود خبری نیست. همچنین دولت زیر بار نمی‌رود که گرانی روزگار مردم را تلخ کرده است. انگار گوش هیچ کس به این معضل بدهکار نیست. هر ایرادی هم به دولت گرفته می‌شود بلافاصله آمار و ارقام از تریبون‌های دولتی سرازیر می‌شود و منتقد در هر لباسی که باشد آماج حملات دولت قرار می‌گیرد. دست آخر هم اعلام می‌شود عده‌ای قصد تخریب دارند و صدای امریکا و انگلیس و اسرائیل از گلوی آنها شنيده می‌شود.

این بی انصافی است که هر نقدی با این اتهامات روبرو شود. اگر انتقاد از جانب اصلاح طلب و منتقدان دولت باشد بلافاصله انواع و اقسام تهمت‌ها و توهین‌ها نثار آنها می شود، اگر اصولگرایان منتقد کاستی‌های دولت را هم بگویند بازهم انواع و اقسام تهمت‌ها را به آنها وارد مي كنند، مراجع اعتراض می‌کنند ماجرای دیگری به راه می‌افتد!! افكار عمومي بر اين باور است در نهايت موضوع قاچاق مواد مخدر و غيره كه با جان و جسم و روح مردم به خصوص جوانان بازي مي كند چه مي شود؟!

امروز مواد مخدر به راحتي بين شهروندان توزيع مي شود و سود كلاني به جيب قاچاقچيان بي دين و اخلاق که هیچ تعهدی به انسانیت ندارند سرازير مي شود. اين باندهای مافيايي، سودجويان جنايت كار که شامل آیه (الذی جمع مالاً و عدده…) باشند در اغلب كشورهاي جهان فعاليت دارند و اکثر دولت‌ها با آن مبارزه می کنند. بنابراین اگر توان مبارزه با باندهای مافیایی نداشته باشد، در این صورت به نظر می رسد ملت‌ها خود باید با استفاده از راهکارهای منطقی و عملی به مبارزه با این سوداگران مرگ بپردازند تا جلوی این کسب درآمدهای نامشروع و حرام را که باندهای مافیایی به حلقوم خود و خانواده هایشان و هم مسلکانشان می‌ریزند و از آنجا که هر انسان یک سرمایه ملی محسوب می شود اینچنین سرمایه‌های ملی (اعم از مالی و جانی) را نابود می کنند. این کار میسر نخواهد بود مگر با توکل بر خدا و آگاهی بخشی به عموم مردم توسط کارشناسان و معرفی جنایتکاران قاچاقچی به مردم جامعه. اگر خلاف آنچه مسیر صحیح است گام برداشته شود مصداق انحطاطی است که قرآن وعده آن را داده و شامل چنین اجتماعی خواهد شد.

منابع:
(1) ايسنا /تيرماه 1391 دبير ستاد مبارزه با مواد مخدر
(2) ايسنا/ خرداد 1391 سيد رضا نوراني
(3) خبرآنلاين/ آبان ماه 1390
(4) جام جم/آبان 1390
(5) ايسنا/ارديبهشت ماه 1391
(6) سایت اتاق بازرگانی

نقل از: جرس


8 پاسخ به “مساله قاچاق و جمهوری اسلامی”

  1. ناظر گفت:

    اینها همه توطئه استکبار است . برادران مایحتاج مردم را سفارش میدهند ، آن از خدا بیخبران مشروبات الکلی می چینند تو کانتینرها . یک چیزی (افغانستان چی برای صادرات دارد؟)به افغانستان سفارش ، آنها تریاک و هروئین میفرستند و الخ . مقررات گمرک هم دست و پا گیر است . والا وزیر اطلاعات ما ، بر داخل داخل موساد هم اشراف دارد .

  2. ناشناس گفت:

    مسئول اصلی مبارزه با قاچاق کدام ارگان است؟
    سالها پیش بمناسبتی که یکی از بستگانم در مهاباد بود گذری با نجا داشتم ماشینم را به کار واش بردم یکنفر اهل محل هم یک جیپ حادری قدیم ارتشی ر ا شستشو میکرد درون و بیر ون چادر را هم شست گفتم خوب باین گرازه میرسی گفتش رزق من بان وابسطه است و شرح داد که با این وسیله مرتب انواع مشروبات وارد میکنم ازش پرسیدم مگر نیروی انتظامی در مرزها مانع نمیشود؟ گفتش حق و حساب میدهم و برای گرفتن مرتب میخواهند که جنس وارد کنم.برای اینکه بفاجعه قاچاق پی ببرید سری ببازار شهرها ی مرزی ایران بزنید.البته امروزه در بین مردم نظر بر این است که قسمت عظیم قاچاق از طریق گمرکات و بوسیله ارگانهائیکه محموله های آنها بوسیله گمرکات قابل کنترل نیست وارد ایران میشود.واردات بیرویه هم ازچین و غیره خود بدتر از قاچاق است چرا که مقامات رسمی با این کارشان موجب تعطیلی کار خانجت افزایش بیکاریو……….میشوند.

  3. ناشناس گفت:

    توی میدون آرامگاه بوعلی در همدان اگه برای 20 دقیقه بشینی برای هواخوری امکان نداره یکنفر نیاد پیشت بشینه و شروع به کشیدن مواد نکنه
    اگه شنیدی که از بغل دستی صدای نسسسسسسسس میاد بدون که داره با یک رول پول، موادی که روی پول ریخته رو با بینی میکشه!!!!!
    پلیس هم از 20 قدمیش میره و میبینه ولی هیچ کاری نداره
    اگه قیافت غلط انداز باشه که برای فروش بدون ترس ازت سوال میکنن!!!!!

  4. ناشناس گفت:

    do asle tafkik na pazir dar hokoomat

  5. ناشناس گفت:

    همشون توی قاچاق مواد مخدر دست دارند و پولهای بی حساب و کتابی به جیب زدند والله مگه میشه توی یک مملکتی مواد مخدر از نون راحت تر گیر میاد شما اگر بخواهید نون بخرید باید چند تا کوچه یا خیابون برید چون که توی هر خیابونی نونوایی نیست و حداقل 20 دقیقه هم باید توی صف بایستید بعد نون به دستتون برسه اما اگر بخواهید مواد مخدر تهیه کنید در عرض 5 رقیقه به دستتون میرسه اگر هم بخواهید زنگ میزنید میارن درخونه . این حضرات اگه یک جایی مسئله سیاسی باشه به سریعترین زمان و بدترین شرایط جمعش می کنند اونوقت چطور میشه که روز به روز انواع و اقسام مواد مخدر توی این خراب شده وارد میشه .

  6. دادار گفت:

    حکومت مافیائی نظامی مالی باید برادران قاچاقچی هم داشته باشد.

  7. mani گفت:

    sehnafar amrikaeero to in mamlekate pahnavar gereftand oonvagh sadha ton mavado jelosho nemisheh gereft

  8. mani گفت:

    shoma to in mamlekat yek shabnameh nemitooni peyda koni vali mavade khokhader harchi bekhai faravooneh choon oon mavad adamaro mikhabooneh oon shbnameh bidar mikoneh